Какво ще е следващото поколение космонавти?

Какво ще е следващото поколение космонавти?

Ако сте си мечтали да станете космонавти, то вече имате възможност да сбъднете мечтата си. Националната администрация по аеронавтика и космическо пространство на САЩ започна набиране на заявления за избор на следващото поколение астронавти. Те ще бъдат подготвени за това да се отправят на Марс или дори на Луната, като това бе официално съобщено от големите информационни агенции. Програмата се казва Артемида и вече е активна.

Заявленията можеха да бъдат изпращани от 2 до 31 март, като това бе обявено в официалния уебсайт на НАСА. В момента 48 астронавти си сътрудничат с агенцията, но този брой не е достатъчен. Кандидатите са длъжни да имат магистърска степен по инженерство, математика, технология или наука. Подходяща е и докторска степен по медицина или завършване на тестов пилотен курс. Освен това кандидатът трябва да е гражданин на САЩ, както и да има опит на подобна позиция, например поне две години или хиляда часа полетно време като командир на реактивен самолет.

НАСА ще продължи да използва руския космически кораб Союз, за да доставя астронавти на МКС. Днес са извършени множество спешни тестове на космическия кораб по отношение на многократната употреба Crew Dragon от SpaceX.

Основни изисквания към кандидатите за космонавти:

Следващите космонавти

- американско гражданство;

- магистърска степен по математика, инженерство, технология или наука (възможно е магистърска степен или курс за обучение на реактивен пилот);

- опит от поне 2 години в свързана област или хиляди полетни часове.

Припомняме ви, че бе официално съобщено, че новата американска програма Артемида ще се състои от следните три етапа:

1. Полет на безпилотен космически кораб Орион около Луната с последващо завръщане на Земята, планирано за края на 2020 г.;

2. Обиколка на Луната с космически кораб, като се планира това да стане през 2022 г.;

3. Кацане на астронавти на лунната повърхност през 2024 г. и изпращане на астронавти на Марс от лунната база през 2030 г.

Американската национална агенция за космически проучвания в момента се намира в процес на избиране от всички заявили участие и желание да бъдат новите космонавти на САЩ. Ръководството на агенцията съобщава и една интересна новина, а именно че тази година най-големият брой американци в историята на НАСА са подали заявления и са се включили в кандидатстването, като предишният рекорд е поставен през далечната 1978 година.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати