Символика на цветето Индийски меч - Сансевиера

Символика на цветето Индийски меч - Сансевиера

Цветята са нещо, без което един дом не може. За някои те носят уют, за други красота, прекрасно ухание или възможност да се грижат за нещо и да го наблюдават как расте и разцъфва пред очите им.

И най-хубавото е, че има толкова различни видове цветя, че и най-неопитния почитател на растения би могъл да се справи с отглеждането им.

Цветята също носят и смисъл. Много хора пренебрегват този факт, но всяко растение има свой символизъм и придружаваща го енергия, така че когато се чудим какво цвете да си вземем, е хубаво да се замислим и за неговата символика.

Едно особено интересно растение е Сансевиерата. В различните места по света и у нас то носи и други имена - Индийски меч, Змийски език, Опашка на щука, Опашка на дявола и Свекървен език.

И макар някои от тези имена да не са особено ласкателни, издължените като език листа са особено красиви и подхождат на всякакъв декор.

Заради наименованието си Свекървен език се вярва, че Сансевиерата е символ на кавги, клюки и предателство. И въпреки че трябва да се съгласим, че не всички свекърви са толкова страшни и се месят безсрамно в живота на младите, някои наистина го правят.

Символика на цветето Сансевиера
Снимка: Tamonn/ pixabay.com

От друга страна, съществува и поверие, че Сансевиерата представлява тъкмо обратното - ако държите такова цвете у дома, то ще попива цялата негативна енергия и ще спомогне за сплотяване на семейството, подобряване на настроението и уталожаване на всякакъв гняв и тъга.

Вярва се, че Сансевиерата може и да действа като “щит” срещу недоброжелатели и интриганти. Също както действа положително и зареждащо на всички у дома, това растение би отблъснало всеки, който таи в себе си завист, яд или негативизъм. Така че, ако имате някой колега в офиса, който постоянно изпива положителната ви енергия дори само с присъствието си, занесете цветето с вас на работа и гледайте как той ще започне сам да страни от вас.

Индийският меч също така е от цъфтящите растения, макар при него цъфтенето да се случва изключително рядко и при определени условия. Белите му цветове могат да бъдат символ на две противоположни неща, в зависимост в какъв сезон са се появили.

Обикновено Индийският меч може да разцъфти през всички сезони, с изключение на зимата. Ако обаче се случи да цъфне през януари или някой друг от най-студените месеци, то най-добре се подгответе за голяма кавга или сериозен проблем.

Ако държите цветето вкъщи, то тази лоша поличба вероятно ще се отнася до семейните ви отношения или проблеми с близки хора, а ако сте избрали да го отглеждате в офиса, е възможно да влезете в пререкания с колега или шефа ви да ви се ядоса сериозно.

Ако пъкСансевиерата ви цъфне през който и да е от другите сезони, то очаквайте приятна новина или събитие. Възможно е цветовете му да се предвестител на голяма радост или успех в лично или семейно начинание.

В заключение бихме казали, че Сансевиерата е подходящо за всички, които искат спокойствие и положителна енергия около себе си. И за капак, Индийският меч е отличен пречиствател на въздуха, така че освен спокойствие ще се радвате и на чист въздух през целия ден.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати