В понеделник ни връхлита геомагнитна буря

В понеделник ни връхлита геомагнитна буря

В понеделник, 31 май, Земята ще бъде разтърсена от една от най-силните геомагнитни бури. Сътресенията от геомагнитен произход оказват влияние върху здравето на много хора.

Особено влияе това върху хората, които страдат от ниско или високо кръвно, предупреждават специалисти. Не се чудете, ако постоянно имате главоболие, спи ви се и кръвното ви скача нагоре-надолу.

Геомагнитните бури обаче са в състояние не само да окажат влияние върху здравето, но влияят и върху работата на електронни и електрически уреди, твърдят спецове.

През 1989 г. при силна геомагнитна буря спря електростанция в Канада, провинция Квебек. Цели девет часа електростанцията останала без грам енергия.

През 1997 г. геомагнитна буря изкара извън строя телекомуникационния спътник AT&T Telstar 401, а година по-късно от строя излезе и спътникът Galaxy IV, който е част от диспечерската система на авиокомпанията Pan American.

През 2000-та година заради геомагнитна буря изчезна връзката с няколко спътника накуп. На практика геомагнитната буря е смущение в геомагнитното поле на Земята, което продължава от няколко часа до няколко денонощия.

Тя се предизвиква от високоскоростни потоци на слънчев вятър и ударната вълна от слънчеви изригвания. Стресовата реакция на отделните хора може да започне и два дни преди бурята.

Тогава всъщност се случват слънчевите бури, които водят до геомагнитните бури. Учените са установили, че живите организми най-зле реагират на слаби и средни изригвания.

И хората, и животните, не са много чувствителни към силните изригвания, от тях страда най-вече техниката. Този феномен е свързан с факта, че ние реагираме само на определена честота на магнитно излъчване.

В дни на геомагнитни бури не трябва да се преяжда, защото точно тогава това може да даде старт на инфаркта. Сърцето и главния мозък могат да откажат в условия на кислороден глад заради факта, че кръвта се преразпределя в полза на претоварения стомах.

В такива дни хапвайте варена риба и различни видове леки храни. Плодовете и зеленчуците са задължителни в такива дни. Метеочувствителните хора имат нужда от калий, магнезий, овес и йод.

Всички тези елементи могат да се открият в картофите, морковите, боба, ябълките и стафидите. Бананите са незаменими при геомагнитни бури, защото съдържат биологически активни вещества, които намаляват действието на адреналина върху психиката.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Peppy
Peppy
28.05.2013 22:05
В последно време някой се старае да пуска стари стряскащи материали, без да посочва ясно годината. Хей, ти! С каква цел правиш това? Не му ли стигат на този народ другите грижи, та се опитваш да внасяш още паника?.
0
0
бруно
бруно
28.05.2013 21:27
първо на 31 май не е понеделник а петак на 27 май беше последният понеделник от месец май 2013г. а следващият понеделник е 3 юни кой го е писал това от къде го измисли това че на 31.05.2013г. е понеделник за пореден път доказвате че сайта не става съжалявам.
0
0
тодор тодоров
тодор тодоров
28.05.2013 21:14
Понеделник 31 май 2010 година.Стара статия.Някой не доглежда какво публикува...
0
0
Райна Георгиева
Райна Георгиева
28.05.2013 21:09
31май е петък не е понеделник,има нещо не вярно,дата, ден или всичко!
0
0
Данчо
Данчо
12.01.2012 18:27
То не беше апокалипсис,извънземни а сега и геомагнитна буря. Нито едно от тези предсказания не станаха. Едвали и това ще стане.Това е поредната тъпо предсказание. Ако стане то тогава да не се казвам Йордан Димитров !
1
0