sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Съвети за забогатяване от Джон Рокфелер

Съвети за забогатяване от Джон Рокфелер

съвети за забогатяване от Рокфелер

Когато чуете името Рокфелер, какво е първото, което изниква в главата ви? Успех! Пари! Власт! Да, всичко това и още много. Ето и малко факти:

На 25 годишна възраст Рокфелер контролира една от най-големите петролни рафинерии в САЩ. На 31 години той вече е превърнал тази рафинерия в най-голямата в света.

На 58 години е най-богатият човек в страната. Основава династия, в която негови наследници са изтъкнати финансисти, банкери, предприемачи и политици. Всички те, освен с успеха и богатството си, се славят и с филантропията си.

Джон Рокфелер е бурно възхваляван и още по-бурно критикуван от свои и наши съвременници. Независимо на какво мнение сте, той несъмнено е един от най-добрите и успешни предприемачи в света. Какво казва Рокфелер за успеха и забогатяването, вижте по-долу:

Бъдете своя най-голям тиранин

Рокфелер казва, че би предпочел той да е своя собствен тиранин отколкото да се остави някой друго да го тиранизира. Неговият самоконтрол е бил изключително силно развит. Бил е господар на емоциите, желанията и действията си до такава степен, че е бил способен да ги насочва към изпълнението на целите си.

Безмилостно постоянство

забогатяване

Защо не можете да постигнете успех? Защото ви липсва концентрация и постоянство да свършите онова, което ще ви донесе успех.

Израснал в бедно семейство, където парите са били доста несигурно нещо, Рокфелер си поставя за цел да избяга от това ежедневие. Прави го с постоянство и труд, без да се отказва и с очи, вперени в заветната цел.

Бъдете резервирани

Никой не харесва дърдорковците. Колкото повече говорите, толкова по-лесно може да издадете плановете си. А конкуренцията чака само това. Поведението на Рокфелер се характеризира със сдържаност и железен самоконтрол. При него това е не толкова черта на характера, колкото тактика. Успехът, според него, идва като си държите ушите отворени, а устата – затворена.

Контролирайте егото си

Смирението е онази черта, която отличава успешния човек от парвенюто. Само глупаците се гордеят с парите си, казва Рокфелер и това е така. Излишната, прекомерна гордост може само да доведе до провал и загуба на завоюваните позиции. Тренирайте и развивайте смирението си. Така ще бъдете много по-успешни. Парите идват и си отиват, но лошото отношение към хората и шумната демонстрация на власт може да са причина за провала ви.

Печалбата заради самата печалба

Целта ви не трябва да бъде самото забогатяване, а нещо отвъд него. Рокфелер винаги е искал да забогатее, но не това е била основната му цел. Според него, на първо място, трябва да се наслаждавате на това, което правите. На второ място, стремете се към нещо ново, към промяна на системата, която не е работила за вас досега.

И на трето място, да дадете на другите. Какъв е смисълът да печелите много пари само, за да ги трупате? Парите са средство, с което може да помогнете на много хора. Няма нищо по-хубаво от това да видите как променяте живота и на други около вас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати