sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Индийче живее 2 години с клечка в мозъка

Индийче живее 2 години с клечка в мозъка

Индийче живее 2 години с клечка в мозъка
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

Лекарите от Нижний Новгород в Русия извадиха игла за шиене от сърцето на пациентка, нищо неподозираща за острия предмет в него, съобщи руската НТВ.

В кардиоцентъра постъпила 43-годишната Любовь Запривода. В хода на рентгеновото изследване медиците заблязали чуждо тяло в областта на сърцето.

По думите на кардиолога Алишер Гамзаев, иглата била повредила стената на сърцето и проникнала в дясната камера. В резултат на това пациентката е получила кръвоизлив в перикардната кухина.

По време на операцията, продължила час и половина, хирурзите отстранили иглата с дължина от 5 сантиметра, от сърцето на жената.

Как иглата е попаднала там, пациентката няма обяснение. Тя се сетила, че вечерта, преди влошаването на здравословното й състояние, бродирала у дома си и една от иглите изчезнала между гънките на тапицерията на дивана.

За друг невероятен случай разказва вестник "Дейли Мейл". 11-годишният индиец Дейви Рахул живял в продължение на две години със 7-сантиметрова клечка, забита в мозъка му. Наличието на чуждото тела от главата на момчето удивило професионалистите от институт по медицински науки в Индия.

Според майката на Дейви инцидентът със сина й стана по време на игра. Клечката попаднала в главата му през очите. Майката потърсила помощ за сина си при местни лекари, но те заявили, че не могат да помогнат.

Майката вдигнала безпомощно ръце, а след като състоянието на Дейви не се слошило, момченцето продължило да ходи на училище.

Неотдавна обаче болките на сина му се възобновили и семейството потърсило помощ в институт по медицински науки в Делхи.

Служители на здравното заведение подложила момченцето на 6-часова операция, през която успели да отстранят клечката от главата му.

Според ръководителя на неврохирургичното отделение Ананда Кумар Махапатра, момчето е извадило късмет, тъй като клечката не е засегнала сънната артерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valeto
Valeto
26.05.2013 13:22
Не се опитвайте да го опровергаете това се е случвали на мой приятел и все още усеща болки дори след лекарската намеса.
0
0