Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през май

Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през май

Всичко в природата има значение и цел. Камъните също. Не е случайно, че всеки минерал има определена сила, привлича определени благодетели в живота ни, помага при различни трудности. Във всеки месец от годината има по един камък, чиито свойства се засилват.

През месец май този камък е родонитът. Какво означава той – името му произлиза от гръцки и означава „розов“, който описва и характерния му цвят. Отново заради външния му вид понякога се нарича и камъкът на зората. У нас се среща в Родопите, а по света – в Съединените щати, Австралия, Русия и Индия. Как да го познаете – както вече казахме, цветът отговаря на името му. Нюансите варират, като понякога дори може да бъде малиново червен.

Камъкът Родонит ни помага през няколко месеца от годината – през януари, май, август и септември.

Как помага обаче – той дава увереност, прави ни по-целенасочени. Смята се, че родонитът помага за подобряването на финансовото ни състояние. Освен това той помага и за запазването на семейството, пази връзките между поколенията. Това вярване се дължи на черните линии, които преминават през него, които напомнят на родословно дърво и символизират силните и неделими връзки.

Камък Родонит

Други вярват, че родонитът е камък, който закриля децата. Някога той се е използвал като талисман и всяко бебе е имало такъв минерал в креватчето си. Камъкът помага и на всички хора на изкуството – той развива заложбите ни и помага за развитието на талантите ни. Прави желанието за знания неутолимо, дава сила на организма ни.

През май родонитът има особено силни свойства и в медицината – от дълбока древност се вярва, че той помага при лечението на рак, нервни заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, подобрява работата на черния дроб, ушите и очите. И макар и през тези месеци свойствата му да помагат на всички зодии, то през цялата година от този минерал могат да се облагодетелстват хората, родени под знаците на Везни и Близнаци.

Родонит

Камъкът ще разкрие всички свои свойства, ако го носите от лявата страна на тялото си. Тъй като родонитът е особено красив, дамите могат да изберат да носят бижу, в което той присъства – гривна или пръстен. Можете да го носите и просто в левия си джоб.

Важно е да знаете, че енергията на този камък е особено силна. Заради това не се препоръчва да го носите постоянно или целогодишно. Можете да изберете да го носите по няколко дни в месеците, в които свойствата му са най-силно изразени.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати