sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Мисълта може да изгони всяка болест от човека

Мисълта може да изгони всяка болест от човека

Медитация и сила на мисълта
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Вероятно все някога сте чували за „Тайната” – било то книгата или филма по нея. Вероятно сте чували също, че подсъзнанието можело всичко. Или за вселенския закон на привличането.

Истината е, че мисълта ни е по-мощна, отколкото имаме представа. Тя е способна както да ни разболее, така и да ни излекува. Петър Дънов – учителят, основател на Дъновизма, също вярва в силата на подсъзнанието ни – и конкретно, в силата му да лекува болести.

Според него тази на пръв поглед свръхестествена сила се дължи на вибрациите, които организмът ни има. При здраво тяло са едни, а при различните болести – други. Общото е едно – че всяка болест говори за понижаване на естествените за организма ни вибрации.

Какво се изисква – позитивна мисъл, която да е много целенасочена именно към вярването, че ще оздравеем. По този начин уравновесяваме вибрациите, а с тях – и тялото си. С мисълта обаче можем да постигнем и обратен ефект – да се обезсърчим и вибрациите ни допълнително да намалеят.

Затова през последните години и лекарите говорят за медицински феномен, на който стават свидетел – на пръв поглед здрави хора могат да си отидат, защото губят желанието за живот.

Според учителя Дънов, туморните заболявания пък може да се дължат на излишна енергия в мястото, на което са позиционирани. Той вярва, че със силна и концентрирана мисъл желанието за лек може да стане факт.

Дънов вярва в силата на мисълта

Според Петър Дънов, словата „Ще оздравея! ”, произнесени с вяра и със сигурност, имат наистина лечебно действие. Какво е съветвал той – да ги повтаряме десетки, стотици, дори хиляди пъти дневно – до 2000 пъти.

Колкото по-често ги изричаме, толкова повече и самото ни подсъзнание започва да вярва в тях. Според Учителя, първите дни трябва да започнем с произнасяне на тези думи по 100 пъти. И така, постепенно да ги увеличаваме, докато достигнем до 2000.

Не забравяйте обаче – важно е да сте позитивни за заболяването си, каквото и да е то, но никога не бива да пренебрегвате лекарската помощ. Именно съвременната медицина е направила много от болестите лечими.

Нека първата ви крачка да бъде именно съвет от професионалист, особено при сериозни оплаквания. Не бива да забравяте и друго, не по-малко важно - да вярвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати