Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)

1 от 4 Снимки
Мумия на Русалка

Повечето хора вярват, че русалките са мистични същества, които присъстват само в приказките и легендите. Но снимки на странно създание, направени през деветнадесети век, ни карат да допускаме, че е възможно да съществуват морски сирени.

Въпросните фотографии са от 1856 година. На тях се вижда мумията на човекоподобно създание. Експонатът бил част от програмата на известен американски цирк, ръководен от шоумена и бизнесмен Финиъс Тейлър Барнъм.

В своето шоу той включил най-различни хора и животни с недъзи. Находките му били толкова интересни, че циркът добил невероятна популярност. Една от сензациите в представленията били именно останките от необикновеното човешко същество, което Барнъм рекламирал като русалка от Индийския океан.

За жалост произходът на чудатото създание така и не бил доказан. На 13-ти юли 1865 година в Ню Йорк избухнал страшен пожар, който изпепелил цирка. Повечето от експонатите били унищожени, а скелетът на русалка така и не бил намерен. Затова и до днес можем да гадаем какво всъщност е показвал цирковият шоумен на публиката.

Има обаче предположения по въпроса. Някои смятат Финиъс Тейлър Барнъм е бил обикновен мошеник, а останките от русалка не са били автентични. Предполага се, че той сам да е запалил цирка си, за да не бъдат разкрити измамите му.

Други пък са на мнение, че бизнесменът е имал много врагове в цирковата индустрия и имуществото му е било подпалено именно от конкуренти.

А трети излизат с още по-интересна история. Според уфолози, разглеждали снимката на предполагаемата русалка, това всъщност е тяло на пришълец. Те са на мнение, че при пожара някой е успял да прибере експоната, но поради извънземния му произход историята е потулена.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати