Тези редки снимки показват как са изглеждали последните самураи

Тези редки снимки показват как са изглеждали последните самураи
Снимка: boredpanda

Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства, така и различни легенди. В нашата галерия може да видите как са изглеждали последните защитници на императора.

Снимките са обработени, а някои от тях са били нарисувани на ръка, за да ни пренесат 100 години назад и да покажат света на тези легендарни воини.

Фотографиите са правени между 1863 и 1900 година – последните години от съществуването на самураите. В началото на 20 век те са разпуснати и преследвани от закона.

Терминът самураи е въведен от принц Ямато, а с времето тези воини трябвало да стават все по-перфектни. Идеализираният образ включвал готовност да умре в името на императора и пълен отказ от материални блага.

Законите, които самураите спазвали, се наричали Бушидо и се основавали на справедливост, смелост, уважение, честност, лоялност и нечовешки самоконтрол.

Основна част от тези закони бил и самоубийственият ритуал – сепуку. Според Бупидо посраменият самурай може да запази честта си само като се самоубие и само тогава дупата му можела да премине в отвъдното.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати