Едната от тези близначки умира мистериозно, за да може другата да живее нормално

1 от 6 Снимки
Едната от тези близначки умира мистериозно, за да може другата да живее нормално
Снимка: dailymail.co.uk

Близначките Джун и Дженифър Гибънс били познати сред близките си и като Тихите близначки, понеже разговаряли само помежду си на измислен от тях език. Те се обичали и мразели едновременно и при това с огромна страст, а накрая едната умира, за да може другата да води нормален начин на живот.

Близначките Гибънс са родени през 1963 година в Барбадос и още от деца отказвали да разговарят със своите роднини и връстници. Измислили собствен език, чрез който да комуникират една с друга, така че никой да не ги разбира.

Няколко години след раждането им семейството се премества в британския град Хавърфорд, югозападен Уелс. Близначките били единствените чернокожи в училището, заради което били обект на подигравки, а това още повече засилва изолацията им.

Много терапевти се опитали да ги накарат да разговарят, но безуспешно. Затова психолозите предложили да разделят двете близначки. В резултат на това те стават още по-затворени, а единствената форма на комуникация, с която си служели, били писането в техните дневници.

От записките им обаче излизат още по-зловещи факти за връзката между Джун и Дженифър. Оказало се, че двете се мразят, и при това със силна страст, но осъзнавали, че не могат да съществуват една без друга.

Разбрали за тази необичайна връзка, професионалистите отново събират двете близначки, а когато навършват пълнолетие, се преместват в САЩ и решават да станат писателки.

Издават разкази и романи, пълни със сексуално насилие, агресия и тормоз, но никое от четивата им не успява да грабне нито читателите, нито литературната критика. Осъзнали, че с писане няма да спечелят и цент, те се преориентират към кражбите.

Незаконната дейност обаче разпалва още по-силно омразата между тях и при една кавга едва не са се удушили и запалили собствената си квартира. Обвинени са в палеж, а съдията решава, че страдат от психическо разстройство и ги изпраща в психиатрична клиника /разгледай галерията/.

Поведението им силно озадачавало лекарите – те се възприемали като един човек, като едната играела злото, а другата – доброто, като си разменяли ролите всеки ден. Разменяли се дори и при всекидневните нужди като храненето – едната се хранила един ден, докато другата оставала в стаята си. На следващия ден ставало обратното.

По време на престоя им в клиниката близначките решават, че едната от тях трябва да умре, за да може другата да води нормален начин на живот. Решават това да е Дженифър.

През март 1993 година Дженифър съобщава на терапевтката си Лиза Маржори, че ще умре скоро. А на въпросът защо отговаря: Защото така решихме.

Няколко седмици по-късно двете близначки са прехвърлени в друга клиника. Докато пътуват, Дженифър спи в скута на Джун, а когато пристигат, Дженифър е обявена за мъртва. От аутопсията ѝ става ясно, че е починала заради възпаление на сърцето, но причината за това възпаление и до днес остава загадка.

След смъртта ѝ Джун наистина започва да се държи нормално – разговаря с околните, намира си работа и е добре приета от обществото. Връща се в Уелс, където и до днес живее с родителите си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати