Откриха тайна стая с нацистки артефакти! Дали са на д-р Менгеле?

Хитлер

Полицията в Аржентина откри тайна стая, пълна с нацистки артефакти. Ценните предмети са били скрити в тайник в най-обикновено жилище, намиращо се в близост до столицата Буенос Айрес.

Във въпросната стая, която била открита случайно по време на ремонтни дейности, са били открити над 75 произведения на изкуството с нацистки символи.

Сред експонатите има бюст на Адолф Хитлер, уникални сервизи за чай и кафе, украсени със свастики, детски играчки, също нашарени със свастики, както и инструмент за измерване на човешката глава.

Колекцията, открита в тайната стая в Аржентина, е най-голямата, откривана до този момент в латиноамериканската държава.

Заедно с експонатите има и редица снимки, на които лично фюрерът позира с някои от предметите.

Полицията в столицата на Аржентина работи по версията, че колекцията с артефакти е принадлежала на високопоставен съратник на Адолф Хитлер, който след падането на нацисткия режим е успял да избяга от Германия.

Йозеф Менгеле

След победата на съюзниците във Втората Световна война много високопоставени нацисти напускат Германия и търсят убежище в Южна Америка.

Един от най-известните военнопрестъпници е немският доктор Йозеф Менгеле, който години след края на войната живее в Буенос Айрес, а след това - и в Парагвай и Бразилия.

Менгеле, който ще остане в историята като Ангела на смъртта от Аушвиц, е бил сред SS лекарите, които взимали решенията кои от пристигащите в лагера затворници да бъдат убити веднага и които да бъдат изпратени на принудителен труд.

Менгеле

Той е отговорен не само да смъртта на хиляди концлагеристи, но и за провежданите ужасяващи експерименти с хора, които били с ниска научна стойност, но с висока степен на жестокост.

Умира чак през 1979 година от естествена смърт, след като всички опити за откриването му и изправянето му пред съд за престъпленията, които е извършил, пропадат.

Все още не се знае кой е собственикът на тази зловеща, но уникална колекция. От местната полиция отказват допълнителна информация, само уточняват, че сред намерените артефакти има и редица медицински прибори.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати