Това са най-злите свекърви, които историята познава

Това са най-злите свекърви, които историята познава

1 от 3 Снимки
Това са най-злите свекърви, които историята познава
Снимка: wikipedia

Бона Сфорца


Бона Сфорца е част от най-влиятелното семейство, живяло в Милано през 1494 година. Била е отлично образована и имала огромно за времето си влияние. Въпреки че е била с аристократичен произход и се предполагало, че трябва да се държи на ниво, Бона била точно обратното.

Там, където имало скандали, измами и манипулации, била замесена Бона. Но злобата ѝ стига своя апогей, когато синът ѝ Зигмунт II решава да се ожени за Елизабет Австрийска от рода Хабсбурги.

Точно като в Ромео и Жулиета, между Хабсбургите и Сфорците имало силна вражда. Брак между двете фамилии бил немислим и затова Бона решава лично да се заеме и да предотврати евентуалната женитба.

Опитите ѝ обаче се оказали неуспешни и в крайна сметка двамата влюбени се женят. Злата свекърва обаче не се отказва и 2 години след сватбата нейната млада и здрава снаха умира внезапно.

Синът ѝ се жени повторно, с което вбесява майка си дори повече от първия си брак. Шест месеца по-късно и втората му съпруга е погребана. Тогава тръгват слухове, че Бона намира начин да се отърве от снахите си, а едва векове по-късно става ясно, че ги е тровила.

Мислите ли че вашата свекърва е злобна, нетактична и живее, само за да скъсява вашите дни? Тогава ви предлагаме да разгледате нашата галерия, защото майката на съпруга ви може да се окаже по-чиста от сълза пред трите най-зли свекърви, които историята познава.

Има свекърви, които не признават личното пространство на сина си, още по-малко на снаха си. Те смятат, че са длъжни да командват по-младите от тях и не се притесняват да намесят във възпитанието на децата и във всеки избор на младото семейство.

Някои свекърви обаче са стигнали много по-далеч в омразата към снахите си и честите забележки са само капка в морето пред това, което най-злите свекърви в историята са правели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия
Силвия
23.12.2017 14:20
Леле майко! Тия свекърви са жив дявол! Заслужават да бъдат убити! Даже не бих ги нарекла хора! Те са истински демони скрити в човешки облик!
0
0