Жената с най-невероятна памет помни всеки детайл от живота си

1 от 4 Снимки
Ребека Шарък
Снимка: thesun
Ребека Шарък

27-годишната Ребека Шарък помни отлично не само какво е хапнала вчера за обяд, но и всеки малък детайл от живота си от 12-годишна възраст насам.

Тя страда от рядко заболяване, с което са диагностицирани едва 80 души в света, давайки им свръхестествено силна памет.

Ребека, която е родена в британския град Бризебейн, помни абсолютно всичко от 12-та си годишнина и може подробно да разкаже какво е правила всеки един ден, както и да цитира дума по думa любимите си книги от поредицата Хари Потър.

Първият ѝ спомен е, когато била бебе на 12 дни и родителите ѝ я поставили на шофьорското място в колата им, за да и направят закачливи снимки. Спомня си и първия си рожден ден, както и рокличката, която ѝ била доста неудобна.

Като по-голяма Ребека можела да се върне доста по-детайлно назад в спомените си и да каже с точност каква е била прогнозата за времето миналата година.

Тя смята заболяването си за благословия, макар че както хубавите моменти, толкова ясно помни и болезнените случки в живота си и ги преживява отново и отново.

Британката е включена в редица проучвания, които изследват дълбините на човешкото съзнание и подсъзнание. Благодарение на нея учените се надяват един ден да открият лекарство срещу деменция и Алцхаймер.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати