Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Шокиращият живот на Сидни Райли – истинския Джеймс Бонд

Шокиращият живот на Сидни Райли – истинския Джеймс Бонд

4 от 4 Снимки

Жените на истинския Бонд


Въпреки че бил женен за Маргарет Томас, през 1910 Райли се запознава със съпругата на виден руски дипломат – Надя Зелески. Той я принуждава да се разведе и през 1914 година се оженва за нея. В същото време той не ѝ споменава, че е вече женен за Маргарет. През 1922 година той се жени за трети път за младата актриса Пепита Бобадила, но този път се развежда с Надя. През цялото време обаче продължава да е женен за Маргарет Томас, като до смъртта си не прекъсва брака си с нея.

През 1953 г. Ян Флеминг казва на свой приятел, че е бил вдъхновен да създаде Джеймс Бонд, след като е прочел за живота на Сидни Райли. Книгите за супер агента стават световни бестселъри и всяка година те продължават да се разпродават в милионен тираж. А сериите от филмовата поредица за агента отдавна са се превърнали в поп-културен феномен.

Известен като Асо Пика, Райли е един от най-големите британски агенти от началото на 20 век. Днес Бонд е известен като непоправим женкар и борец срещу неправдата, супергерой и човек, следващ правия път.

Истината за първообраза обаче е друга. Сидни Райли бил безмилостен и опасен човек. Той бил верен само и единствено на себе си. Убивал всеки, изпречил му се на пътя, и да, бил двоен агент. В следващата галерия вижте няколко изключително смайващи факта от шокиращия живот на Сидни Райли – истинския Джеймс Бонд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати