sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Хеопсовата пирамида изуми с нови факти

Хеопсовата пирамида изуми с нови факти

Пирамида

Хеопсовата пирамида, единственото от Седемте чудеса на древния свят, запазено до наши дни, разкри още една от своите загадки. Построено преди около 4500 години от фараона Хуфу, по-познат с гръцкото си име Хеопс, в него днес бе регистрирането на две нови, непознати за учените камери. Съдържанието им буди интереса на милиони по целия свят.

В специално изявление египетското Министерство на паметниците на културата оповести, че в Хеопсовата пирамида най-вероятно има още две камери. Никой не бе и подозирал за съществуването им до момента.

Откритието е направено в рамките на проекта Сканирай пирамидите, започнал през октомври 2015-та. Едни от най-усъвършенстваните технологии са засекли две аномалии, които най-вероятно са свидетелства за скрити камери.

Проектът се осъществява от египетски, френски японски и канадски учени и ще продължи до края на 2016 г. Следваща стъпка пред учените е да направят допълнителни тестове, които да разкрият какви са функциите, размера и естеството на въпросните аномалии.

Основната цел на начинанието обаче не е забравена. Това е разбулване на загадката около построяването на пирамидите. Разкриване на същността на аномалиите е само първата стъпка към това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати