Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Марк твен

Предопределената съдба на някои исторически съвпадения ще ви накара да се замислите дали имаме контрол над съдбата си или сме само нейни марионетки.

Дали на Джон Кенеди му е съдено да умре при атентат, а Марк Твен е знаел точната дата на смъртта си? Някои ще го сметнат за чиста случайност, но удивителните съвпадения по-скоро показват, че няма нищо случайно в този живот.

Марк Твен и Халеевата комета

Американският писател Марк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, а само две седмици по-рано покрай Земята е преминал най-големият космически феноменХалеевата комета.

комета

През целия си живот авторът на Том Сойер е чувствал, че съдбата му е свързана с кометата. Самият той пише, че най-голямото му желание е да умре при следващото ѝ приближаване. За него по този начин Бог казва, че две необясними явления са дошли заедно и сега заедно си отиват.

Марк Твен умира на 21 април 1910 година – само два дни, след като над Земята преминава Халеевата комета.

Двойникът на италианския крал

Едно от посещенията на италианския крал Умберто I в град Монца остава незабравимо за него. Докато обядвал в ресторант, неговият собственик решил лично да го поздрави, щом разбрал, че е приел кралска особа.

За удивление на всички собственикът и кралят си приличали като две капки вода. Освен с външността в животът на двамата може да се открият много общи черти, като дори съпругите им носели еднакви имена.

Двойникът на краля е прострелян при разправия, а Умберто I е убит малко по-късно същата вечер.

Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди

кенеди

Ейбрахам Линкълн е първият американски президент, над когото е извършено покушение. Той е застрелян от южняк по време на постановка, което всява ужас в цяла Америка, а 100 години по-късно трагедията се повтаря до най-малките детайли.

Линкълн е избран за президент през 1860 година, а век по-късно неговото място се заема от Джон Кенеди. Политиката и на двамата е била силно насочена към правата на гражданите, заради което печелят симпатиите на американците.

И двамата президенти са загубили дете, след като се преместват в Белия дом. Линкълн наема секретарка с фамилно име Кенеди, а секретарката на Джон Кенеди се е казвала Линкълн.

И ако Джон Кенеди е считал това за чиста случайност, неговата смърт доказва, че не е имало нищо случайно. Кенеди е застрелян по време на официална визита от южняк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest