Метеор се взриви в небето над Кипър

Метеор се взриви в небето над Кипър

Странен обект е прелетял небето над кипърската столица Никозия и се предполага, че най-вероятно става въпрос за метеор, но все още не са открити останки от него.

Видяло се е ярка експлозия, която озарила среднощното небе, от полицията съобщават, че жертви няма, а подадените сигнали били единствено от разтревожени хора, които се интересували от причината за шума.

Ярката светлина е идвала от небесен обект, който се е разбират в района на планината Тродос – източната част на средиземноморския остров.

Експертът по геология от Кипър Йорданис Деметриадес заяви, че дори да се намерят някакви останки, те ще са твърде малки, тъй като метеорът се е разбил малко след като е навлязъл в земната атмосфера.

Полицейските служители са получили и сведения за последвал земен трус след експлозията.

Метеор се взриви в небето над Кипър

От гражданската авиация в страната информираха, че няма сведения от пилоти за нещо необичайно в небето и преди зазоряване във въздушното пространство на Кипър и всички полети са били извършени нормално.

Метеорите са парчета от комета или астероид от Космоса, които се виждат като огнено кълбо заради триенето със земната атмосфера. Те се запазват и изгарят до няколко минути.

Тези небесни обекти са полезни за науката и затова останките им се издирват от властите. От изследване на скалните парчета се събира повече информация за ранните етапи от образуването на Слънчевата система.

В древни времена на метеорите се гледало като предвестници на различни събития или като на послания, изпращани от по-висши същества. Едно от често срещаните схващания тогава е, че боговете ги изпращат, за да оповестят волята си на хората.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати