Развенчаха мита, че роби са строили египетските пирамиди

Развенчаха мита, че роби са строили египетските пирамиди

Египетските пирамиди не са строени от роби, а от работници.

До този извод стигнаха археолози от Египет, след като в близост до най-известната пирамида - тази на Хеопс, откриха гробници на работници, участвали в изграждането й.

Находката е изключително важна, тъй като тотално обръща досегашната теория, че пирамидите са били издигнати чрез робски труд.

Логиката на експертите е следната: ако роби са участвали в строежите, то египетските владетели трудно биха им отдали честта да ги погребат в гробове в близост до пирамидата и самите тях.

Учените смятат също, че не повече от 10 хиляди души е броят работниците, изградили Хеопсовата пирамида.

От египетския Съвет по въпросите на древността предполагат, че тези хора са били напълно осигурени. Според археолозите те са били щедро хранени, тъй като богатите семейства от делтата на Нил ежедневно са изпращали 21 бика и 23 овце.

Гробниците на работниците са от времето на Четвъртата династия и са разположени в сянката на Хеопсовата пирамида.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
pandy
pandy
15.01.2016 10:49
То се знае кой ги е строил, Закария Сичин нали разчита там плочки, обелиски на древен арамейски , Елохими Нефилими, Анунаки дошли от Нибиру, авно са се поразмножили доста и от тях са хартисали една част и са станали фараони, оттам и технологиите най-вече овладяването на гравитяцията е интересна, култа към слънцето, бога Озирис и т.н.
0
0
Живи
Живи
10.05.2015 02:57
Не вярвам че хора или роби са ги строили.Най малкия камък тежи по 2-3тона!Как се мъкне тва нещо без техника и на височина 142м?!Да не говорим за безпогрешната прецизност на ъглите,шлайфането на камъка и много други неща с който и днес трудно се справяме дори с модерните си машини.
3
0
дади
дади
20.02.2014 16:44
Лично аз вярвам, че е замесена извънземна намеса!
17
1
email
email
04.11.2013 23:21
Практически е невъзможно в наши дни ние със съвременните модерни технологии дори и с два пъти повече хора от колкото са били египтяните да построим една такава пирамида за времето което се твърди, че са построявани. Абсолютно е невъзможно! Това означава, че някоя много по-развита цивилизация не само от египтяните ами и от нас е сътворила тези каменни чудеса.
9
3
Египет
Египет
04.09.2013 14:18
Наистина голяма мистерия е изграждането на пирамидите в Египет, най - вече в Гиза. Звучи ни като от филм теорията как обикновени хора са носели тези огромни, тежащи с тонове, ако не се лъжа, плочи. Може би никога няма да разберем кой всъщност ги е изградил, дали някой е помогнал. Винаги ще има сянка над тази история, но все пак не е нужно да знаем всичко, да мислим за настоящето и бъдещето, миналото...то си е минало.
5
3