За първи път в историята метеорит уби човек

Падащ Метеорит

Паднал метеорит е убил човек и е ранил още трима души край индийския град Велор. Подобно събитие се случва за първи път в историята, местните казват, че в първия момент са помислили пронизителния шум за избухнала бомба.

Инцидентът е станал в събота, след като малкият небесен обект се е врязал до местен университет. Падналият метеорит е убил шофьор на автобус и ранил трима души.

Метеоритът е образувал кратер с дълбочина от около 1 метър. В началото на мястото са търсени остатъци от експлозиви, но екипите открили единствено парче скала, което доказало, че смъртта на шофьора е дело на небесното явление.

Смята се, че покойникът е бил ударен, докато вървял към автобуса. Загиналият, който е идентифициран единствено с името Камараж, е бил изхвърлен на няколко метра във въздуха от удара.

Смъртта е констатирана от екип на спешна помощ. С падането на космическата скала са ранени още трима души, намиращи се в близките автобуси.

Метеорит

Правителството на Индия определя случилото се като нелепа злополука и обеща да плати лечението на ранените.

Метеорити често падат на Земята, удряйки сгради и превозни средства с хора в тях, но за първи път се случва да има смъртоносни последици.

Астрономите казват, че вероятността човек да бъде убит от падането на метеорит е 1 на 700 000.

Най-близък до фаталния инцидент беше случаят в Челябинск през 2013 година, където метеорит се взриви в небето над Русия, повреждайки стотици сгради и ранявайки повече от хиляда души.

Само преди дни от хората от същия индийски район съобщиха за падащи от небето тела, които предизвикват мощни взривове в близкото оризище.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати