В Индия се роди момиченце с половин глава и огромни очи

В Индия се роди момиченце с половин глава и огромни очи

Нов фрапиращ случай на новородено с анормално тяло съобщиха в Индия. В щата Ута Прареш се родило момиченце без половин глава и огромни очи. Бебето е починало няколко дни след раждането заради сърдечна недостатъчност.

Лекарите в индийския щат обясняват, че най-вероятната причина за състоянието на детето е системно недохранване на неговата 32-годишна майка Савита Рани.

Индийката не се е преглеждала редовно по време на бременността, което според медиците е важно, за да се напътстват майките и да се избегнат подобни аномалии.

Главният лекар на медицинското заведение, където е родено бебето-чудо. Доктор Лата поясни, че феномен може да бъде наречен фактът, че и майката, и детето са оцелели след бременността и раждането.

Савита Рани има още 3 деца, но не е имала толкова проблеми при раждане. С четвъртото си дете жената е загубила голямо количество кръв и трудно се е възстановила.

Малкото момиченце е родено не само с външни деформации, но и с вътрешни, отбелязват лекарите. В резултат на усложненията то е починало 2 дни, след като се появява на бял свят.

Мозъкът и черепът на бебето не са се оформили правилно още в утробата, а единствено сърцето е поддържало момиченцето жива. Но след раждането и сърдечно-съдовата система спира да функционира, което довежда до смъртта на бебето.

В Индия редовно се появяват случаи на бебета родени с различни деформации по тялото, а лекарите в страната казват, че това се дължи на нередовни прегледи.

Без да проследят развитието на плода, медицинските лица няма как да предупредят майките за евентуални опасности.

Случва се бебето да е носител на рядък ген, който да доведе до деформации на лицето и тялото, или да има сиамски близнак. Но това няма как да се установи без редовни прегледи.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати