Синя богиня лекува безплодие в Туамоту

Синя богиня лекува безплодие в Туамоту

Жителите на остров Туамоту в Индийския океан са убедени, че безплодните жени могат лесно да заченат с помощта на богинята на омъжените жени. Името й е Таронга Оа и според местните легенди тя се появява край острова на всеки четири години.

Местните жени посещават специална лагуна през високосните години, защото според техните разбирания една жена е бездетна, ако до третата година от омъжването си няма деца. Богинята се явява само във високосни години, затова който я е изпуснал, чака отново.

Бездетните се потапят до шията в лагуната и след два-три месеца забременяват. Френски учени решили да разкрият мистерията на Таронга Оа, за която били убедени, че не съществува. Когато настъпил моментът, няколко жени от екипа се потопили в лагуната.

Те забелязали синьо петно във водата, което приличало на жена, гушнала в ръцете си дете. Уплашени, те се разпищяли и излезли от водата. И въпреки това всичките жени, които видели синия призрак, забременели след няколко месеца. Преди това се оплаквали от това, че всяка нощ сънуват еротични сънища и постоянно искат да правят секс.

Според учените синьото петно прилича много на сгъстена енергия. Те смятат тепърва да изследват мистерията, за да я разкрият докрай. Според една от версиите местни шамани хвърлят специални билки във водата, които помагат за зачеване, и оцветяват водата в синьо.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Svetlana
Svetlana
02.12.2011 17:27
А защо шаманите не хвърлят билките,които оцветяват водата в синьо и през другото време,а само на 4 години?Кой знае,ако човек силно желае нещо и силно вява в сбъдването му то може и да се случи.
0
0
мими
мими
18.04.2011 17:29
Не съм сигурна, че не съществуват. Има толкова неразкрити неща, които се случват, така, че е възможно и това да е вярно.
1
0
Nelina
Nelina
25.02.2011 08:04
Не съществуват такива неща.
0
0