Първият български полтъргайст Кики се завърна

Полтъргайст

Немирният дух Кики, който подлуди в началото на 90-те години на ХХ век цяла България, се завърна. Полтъргайстът стана официално известен на хората посредством средствата за масова информация. В последното десетилетие обаче той изчезна, за да се появи отново наскоро след близо 10-годишно отсъствие.

В началото на Прехода Кики стана известен покрай разказите на 11-годишната тогава Даниела Мичева от Пловдив. Новоосвободената тогава преса хареса необичайната история и ѝ даде широка гласност. Така историите за духчето станаха толкова популярни, че бяха предмет на обсъждане почти навсякъде в страната.

За завръщането на Кики съобщи неговата стара познайница Даниела, която вече е 37-годишна. Жената доскоро е била дълго време в САЩ. При завръщането си на родна земя тя веднага посетила доказания роден феномен – екстрасенса Момера Пенчева.

Двете дами, имащи досег със свръхестесвеното, дълго време обсъждали Кики и контактите на Даниела с него. Оказало се, че полтъргайстът отново започнал да посещава дългогодишната си приятелка, но изключително рядко. Екстрасенсът разказала на Дани, че Кики е свързан със страната и отсъствието му се дължало на заминаването на жената за САЩ.

Кики се появи през 1990 година. Духът контактувал само с Даниела. Въпреки намесата на много свещеници и лекари Кики не престава да я безпокои и я следва навсякъде. Един от изследователите на странното явление - писателят Христо Нанев, си спомня: Духът отговаряше с почукване на всеки въпрос. Един път значеше не, два пъти - да, а три пъти - и да, и не. Кики почукваше само на маса и отговаряше на въпроси само в присъствието на Даниела.

Паранормална активност

В опит да разгадае Кики се включва дори и баба Ванга. Тя описала немирния дух като същество, приличащо на птица, с ципи между пръстите си. За изучаването на феномена домът на Даниела бил посетен от много специалисти и екстрасенси.

Повечето били на мнение, че появата му е напълно нормална и представлява определено количество енергия в материалния свят, която бързо се изразходва и така комуникацията им с живите хора става все по-рядка, докато напълно изчезне в рамките на няколко години.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати