Британец най-после разкри загадката с Неси

Лох Нес

Мъж от Великобритания посветил дълги година на загадката с чудовището от езерото Лох Нес, което се намира в Шотландия. Стив Фелтъм бил толкова обсебен от мистериозния образ на Неси, че искал на всяка цена да го види и дори залови. Това, което открил накрая обаче, го потресло неприятно.

Преди повече от две десетилетия 52-годишният британец загърбил целия си досегашен живот и се отдал единствено на налудничавата си кауза. Всичко започнало пред 1991 година. Фелтъм, който по това време бил изпълнен с нестихващ ентусиазъм младок, започнал приключението си в езерото Лох Нес и посветил всеки божи ден на него.

За да е непрекъснато в района, британецът зарязал жилището си в Дорсет на Ламанша, сбогувал се с работата си и дори приключил връзка с тогавашната си половинка. Така мъжът прекарал последните почти 25 години в непрестанно наблюдение на прословутото езеро. За жалост, заключенията, до които собственоръчно достигнал, не са никак вълнуващи, както той се надявал през цялото време.

В крайна сметка Стив Фелтъм осъзнал, че през всичките години е преследвал не легендарното страховито чудовище, а просто един огромен сом.

Трябва да бъда искрен. Не смятам, че Неси е истинско чудовище. Това, което са забелязали всички очевидци, прилича най-вече на сом с неговия дълъг издаден гръб, смята 52-годишният британец.

Все пак приключенецът не отрича, че загадката на Неси ще продължи да се носи сред хората и ще прилича туристи по тези ширини, без значение дали легендарното създание съществува, или не.

И независимо от разкритието си Фелтъм не съжалява, че на практика е пропилял половината си живот за една голяма измислица. Според най-запаления почитател на Неси за чудовище всъщност е набеден европейски сом, който се отличава с внушителни размери.

При тези животни дължината на тялото може да достигне до пет метра, а масата им може нарасне до четиристотин килограма.

Историята помни няколко случая, в които тези гигантски същества са нападали хора. Ето защо е много вероятно такова създание да се обърка с плезиозавър, за какъвто се смяташе чудовището от Лох Нес.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати