Древни пирамиди открити в Антарктика

Антарктика

Три древни пирамиди са били намерени в Антарктика. Откритието е дело на екип от американски и европейски учени, които проучвали ландшафта на континента. Едната пирамида била открита в близост до брега, а останалите две – на 16 километра навътре в сушата.

В момента се подготвя експедиция, която да проучи необикновените структури и да даде отговор на най-важния въпрос – образуванията дело на човешка ръка ли са или са просто шега на природните стихии.

Съобщения за необикновеното откритие са тиражирани в редица западни медии още в края на миналата година.

Още тогава в социалните мрежи се появиха снимки, показващи необикновените структури – пирамиди с прави стени, които силно наподобяват египетските си събратя.

Ако се докаже, че пирамидите в Антарктика са човешко дело, а не естествени природни образувания, това може да промени из основи някои научни постулати и схващания за климатичните промени и развитието на човешката цивилизация.

Антарктика лед

Наличието на пирамиди, изработени от хора, в най-студеният континент на Земята, може да се разглежда като доказателство, че в миналото Антарктика е била достатъчно топла, за да може на нея да живеят хора.

Това не е първият път, когато учените спекулират в възможността в Антарктика да са живели хора, да е имало растителност.

През 2009 година друг екип от учени откри във вечно замръзналите ледени полета на Антарктика полени на растения, а три години по-късно техни колеги от Института за проучване на пустинята Невада откриха 32 нови вида бактерии в проби от езерото Вайда в Източна Антарктика.

Това може да се разглежда като доказателство, че някога в Антарктика температурите са били далеч по-приятни – около 21 градуса по Целзий.

Антарктика е петият по големина световен континент. 98 процента от повърхността му е покрита с лед, който на места достига дебелина от над километър. Това е най-студеното място на планетата, температурите там достигат до -89 градуса.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
09.03.2015 23:38
Щом там са намерени частити от растения, нищо чудно континента някога да е бил топъл и сега под ледените води да са скрити много повече неща, за които не подозираме.
7
0