Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Древен Египет»Местността Седлото крие египетски тайни

Местността Седлото крие египетски тайни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k253
Странджа

Странджа е планина, която от край време пази много тайни. Едно от загадъчните места, намиращи се на нейната територия, е Седлото.

През 1981 година в горите на Странджа е намерена странна карта от животинска необработена кожа, върху която били изписани непознати символи, пише magicaura. Според запознати въпросният чертеж бил занесен от иманяра Мустафа на Людмила Живкова, която по същото време била председател на Комитета за култура.

Според него картата била предназначена за местността Седлото, която се намира между странджанските върхове Голямо и Малко Градище. А древно поверие гласи, че там е погребана египетската богиня - котка Бастет.

Запознати със случая твърдят, че Живкова толкова се впечатлила от думите на мъжа, че решила да прибере картата в личния си сейф. По-късно появата на картата станала причина за разпалени дискусии между учените, но повечето от тях гледали с пренебрежение на нея.

Според слуховете хора от кръга на Людмила Живкова занесли находката при Ванга с надеждата, че тя ще разкрие мистерията около чертежа.

Седлото Странджа

Тогава българската пророчица казала, че много отдавна дошли хора по вода от Египет. Тя ги описала като високи, стройни и чернокоси. По думите ѝ те носели кукерски дрехи и маски.

Ванга била сигурна, че картата показва гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя. Тя ги предупредила да не започват да разкопават мястото, защото ги заплашва сериозна опасност.

Междувременно иманярът Мустафа бил пребит и разпитван от милиционери. Малко след това той починал. Това обаче не секнало интереса на Живкова и не след дълго била организирана тайна експедиция до местността, предвождана от Кръстю Мутафчиев, офицер от Държавна сигурност.

След като провели проучването, участниците останали много впечатлени от видяното. По думите им мястото е заредено със силна мистична енергия. Според тях тя се усеща най-силно в нощта на 5-ти срещу 6-ти май.

В този момент на скалата се появявало необикновено сияние и две фигури на мъж и жена. За нас обаче все още остава загадка каква е причината за феномена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
313
313
07.11.2014 01:03
Гробницата на Бастет-място от изключително значение за България и за съвременната цивилизация. Много се опитаха да влязат в същинската част, но бяха спрени преди да извършат някоя Глупост с епични последици, защото всички до един бяха невежи маймуни. Времето на гробницата наближава и когато часът настъпи нито камъка, нито водата, нито дори жалките тайни общества ще съумеят да спрат Истината, а до тогава ще се наложи да слушаме как разни "пишман" професорчета от БАН с пяна на устата и тлъсти сметки в швейцарски банки се опитват да убедят хората, че това е просто поредната легенда.
9
15
Аз
Аз
06.11.2014 14:19
Добре де .., писачите на тази статия ..., толкова ли не могат да проверят, какво пишат и то в днешно време - с всякакви възможности и информация ?! Толкова ли е страшно да се провери и да се каже истината ?! Последно а.фол, балкански и още няколко такива тутманика с помощ от военните грабиха и изнасяха от там всичко - през Турция ! Преди това руснаците .... са изнасяли, после немците ... и накрая тези !!!! Не могат да стигнат до капсулата ( специално помещение от камък с изрязано правилна форма ! ) .., защото има защита, както на египетските пирамиди - радиация, която пада с определен звук !!!! Последните крадци избиха сумати хора.., надрънкаха сумати лъжи ... и окрадоха и съсипаха де що .., до каквото се докоснаха ! В момента отдавна всичко е съсипано и заровено от военните със 7-8 м. чакъл и пръст ...., наводнено....., разрушено и няма достъп до входа ! Холограмата излиза и е като вид размиване на времето -прехвърля те в друго време с други хора, които имаш чувството, че са живи и са и сега .... Това излиза при определена подредба на звездите !!! Сензитивни хора засичат там различни неща - не конкретно филмчето, в което се вкарват масата луди ! Ето тук са предадени що годе достоверно думите на Илия Петков - бившият кмет на Малко Търново, който почина:
10
15