Прераждането на Тутанкамон

Прераждането на Тутанкамон

Преди години, занимавайки се с темата за прераждането, италианската журналистка Мануела Помпас се натъкнала на интересни сведения.

Заинтригували я два случая. Първото лице се идентифицира с Титанкамон - фараон, който повежда своя народ към прослава на бога Атон. Във втория случай спомените ни отвеждат до Неферет-Атон, сестрата на Аменхотеп ІV, в която той бил тайно влюбен.

"Знам, че на много хора моят разказ ще се стори плод на болна фантазия, но имам достатъчно доказателство, които потвърждават твърденията ми, казва 45-годишният Франческо Корона, директор на основно училище в Милано. - Още от ранна възраст сънувах странни сънища. В тях се появяваха свещеници, владетели, а всичко ставаше на места, които по-късно открих в Египет. Сигурен съм, че Титанкамон се е преродил в мен. И в училище бях омагьосан от историята на тази страна, от нейната цивилизация и изкуство. Много хора, особено една историчка, занимаваща се с древните изкуства, са ми казвали, че имам пълна физическа прилика с египтяните".

И за Кристина Джиганте Египет представлява "завръщане у дома". Ето какво разказва тя:

"Един ден отидохме с майка ми на гробищата, за да търсим гроба на отдавна починал наш сродник. Неуспявайки дълго да го намерим, се отправихме към изхода, където аз внезапно се спрях като прикована. Някаква необяснима сила ме затегли към вътрешността на църквата, като парализирана тръгнах и се спрях пред надгробна плоча, върху която падаше сноп слънчеви лъчи. Тогава майка ми и аз видяхме, че се намираме пред надгробната плоча, която напразно бяхме търсили".

Прераждането на Тутанкамон

Оттогава Кристина започнала да сънува необясними сънища и видения. Тя разпознава себе си в образа на Неферет, една от сестрите на фараона Аменхотеп ІV, влюбена в брат си. Кристина заминава за Египет, за да се увери на място в своите видения.

Тя разпознава много места, по-специално в горната част на Египет, в Луксор и Мемфис, където тогава Кристина е живяла като Неферет-Атон.

Старите египтяни казват: "Щом човек си спомня някои места, това значи, че той сигурно е живял в миналото." Че това е така са убедени и Франческо Корона, и Кристина Джиганте.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
alireza
alireza
21.11.2013 00:05
Не е глупост мила.Има неща скрити от човек в дълбока тайна.
3
1
Asya Mincheva
Asya Mincheva
19.10.2011 19:50
Не мога да повярвам каква е тази глупост.
2
2