Сърцето на катастрофирал моторист се разхожда в тялото му

Моторист

Моторист, претърпял пътен инцидент, успя да шокира лекарите в болница в Италия. Сърцето на мъжа се е завъртяло в гръдния му кош. Мотористът е 48-годишен италианец. Той претърпява катастрофа с мотора си и е откаран веднага в спешното отделение.

Там лекарите са започнали да го преглеждат – започнали да го преслушват, но установили, че сърцето на господина се намира на необичайно място. Следват рентгенова снимка на гръдния кош, както и изследване със скенер установяват, че сърцето на италианеца се е преместило в гръдния му кош на 90 градуса.

След инцидента сърцето на моториста се е преместило в дясната половина на гръдния кош, белодробната артерия и аортата също са се завъртели надясно, посочват специалистите, които са го прегледали.

Причината за това всъщност е натрупване на въздух в плевралната кухина или пневмоторакс. Мотористът е пострадал доста сериозно от катастрофата – има няколко счупени ребра, освен това има сериозни увреждания на белите дробове, установяват още специалистите.

Сърце

Когато лекарите от спешната помощ са пристигнали на мястото на катастрофата, мъжът бил в съзнание. Специалистите са го прегледали на място и единствените признаци за проблем със сърцето, които са отчели, били забързване на сърдечния ритъм и съвсем леко понижаване на кръвното налягане.

Лекарите, които са го прегледали, съобщават, че на следващия ден, сърцето на италианеца се върнало в нормалната си позиция без да има никакви щети по кръвоносните съдове, клапите са функционирали напълно нормално.

През цялото време пациентът е останал в съзнание, а съвсем скоро след катастрофата мотористът се е възстановил напълно. Известно време след инцидента на мъжа са направени нови изследвания, за да се провери какво е неговото цялостноздраве.

Всички резултати от изследванията показват, че той вече е здрав и се е възстановил напълно от инцидента, който е преживял. Специалистите потвърждават още, че сърцето на италианеца функционира напълно нормално.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати