Освободиха затворник 90 г предсрочно по погрешка

Затвор

Американецът Рене Лима-Марин е освободен от затвора 90 години преди изтичане на неговото наказание заради бюрократична грешка. Рене Лима-Марин е жител на американския щат Колорадо и през 2000 година е осъден за въоръжен грабеж на магазин в град Аврора.

Лима е осъден на 98 години затвор, но при попълване на документите секретарят на затвора допуска нелепа грешка и записва в графата дата за освобождаване 2008 година. По този начин Лима е излязъл от затвора, като е лежал за своето престъпление едва скромните осем години.

Затворникът, разбира се, се учудил, след като разбрал, че искат да го освобождават, но си замълчал. За съжаление на Лима обаче, властите откриват допуснатата грешка, макар и пет години по-късно.

През този период осъденият мъж успял да сключи брак със своята приятелка и да стане баща на две деца. Допуснатата грешка е поправена и Лима ще трябва да се върне отново в затвора, заявява първият заместник-окръжен прокурор Рич Орман. Сега 35-годишният Лима ще трябва да остави семейството си и да излежи останалата част от своята присъда.

Нерядко се случват и бягства от затворите – някои от тях са напълно успешни, други биват бързо осуетявани. У нас за най-ефектно бягство е обявено това на Малин Крумов – Маце. Той решава да избяга, докато се възползва от правото си на разходка в двора на затвора. Мъжът е бил без белезници, а до него е имало един надзирател.

Внезапно Крумов скочил към стената и започнал да се катери по кабел, след което преминал през бодливата тел, по която тече слаб ток, а след това скочил към страната на бариерата за входа.

Целият този екшън се е случил за 3 минути и 12 секунди, а надзирателят е реагирал твърде късно. Стрелял към затворника, но не улучил. Крумов се качва на автобус, слиза във варненския квартал Аспарухово, а после си хваща такси за Бургас, като показал на шофьора, че има достатъчно пари, за да му плати пътя. Таксито стигнало само до Старо Оряхово, където двама полицаи са направили проверка и са задържали Малин Крумов.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вълчица
Вълчица
27.05.2014 13:14
Това е тъпо. Идеята на затвора е да промени мисленето на осъдения, чрез затвор. Човека е лежал цели 8 години, а като са го освободили явно се е държал като добър гражданин. Много е гадно, че ще го върнат само... Плюс това какво е това наказание 98 години на един въоръжен грабеж... Дори и да е убил случайно някой...
8
0