Мистериозна епидемия тормози казахстанско село

Мистериозна епидемия тормози казахстанско село

Сън

Жителите на казахстанското село Калачи са измъчвани от мистериозна епидемия, заради която някои от тях периодично заспиват, даже когато вървят.

Необичайният феномен в казахстанското село се е появил през миналата пролет, когато в местната болница са били приети 10 човека на възраст между 14 и 70 години, които изпитвали едни и същи симптоми.

Общото между всички случаи е, че всеки един от хората е припадал, губел е частично паметта си и изпитвал силно и неконтролируемо желание за сън. Някои от жителите на селото са споделяли, че са получавали халюцинации и необяснимо изпитвали здравословно неразположение.

Ученици от селото споделят, че са виждали как лампите летят и са разговаряли с балони.

Заспиване

Всеки един от болните е заспивал за около 2-3 дни, а сънят е бил толкова дълбок, че никой не е бил в състояние да го наруши.

Досега мистериозната епидемия се повтаря два пъти, като последният случай е от месец януари тази година, когато отново десетки жители на село Калачи започват неочаквано да заспиват.

Лекарите предполагат, че състоянието се дължи на тежък остър респираторен синдром (ТОРС), който се проявява при рязко затопляне.

В момента се разглеждат три възможни причини за появата на феномена в казахстанското село Калачи. Една от теориите на учените е появила се радиация.

Други становища обаче твърдят, че необичайният феномен се е появил заради лошото качество на питейната вода или масово натравяне с фалшив алкохол.

Тестове

След направените изследвания, нито една от теориите не е била потвърдена.

Местните жители смятат, че причината за мистериозната епидемия е намиращата се до малкото село, уранова мина, която се е използвала от военните в годините на СССР.

Експертите от друга страна заявяват, че направените проучвания около мината показват, че всичко е в норма.

Виталий Скуряев от селото споделя, че не веднъж над териториите му е виждал странни светещи обекти.

До момента заразените от странната епидемия са 30 човека, а селото е получило наименованието – Селото на съня.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Molly
Molly
12.06.2014 21:59
Просто приемат една и съща дрога
3
0