Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Вероятно знаете, че в миналото за кралските особи любовта наистина не е имала граници. Кръвосмешенията са били честа практика, както и сватбите между роднини, което днес няма как да се случи.

Ето до какво са водили браковете между родственици – аномалиите на наследници на онези, посегнали към забранения плод.

1. Крал Карлос II

Резултат от кръвосмешение между членовете на известната Хабсбургска династия, за която тези отношения са били нещо нормално. Последният крал, обаче е имал заболяване, заради което почти не е можел да говори или да се храни. При него се е наблюдава твърде изпъкнала напред челюст, която е пречила на ежедневните му навици.

2. Фердинанд I

Отново потомък на кръвосмешение в Хабсбургската динасития. Ражда се с мозъчно заболяване – хидроцефалия. Въпреки това остава законен наследник на трона.

3. Хуана Кастилска

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!
Снимка: bg.wikipedia.org

Придържаме се към Хабсбургската династия, като този път става дума на интимни отношения между двама втори братовчеди, чието дете е Хуана. Тя също става жертва на миналите традиции, защото на 16 години бива насилствено омъжена на владетеля на династията, познат като Филип Красивия. Възкачва се на трона, защото роднините ѝ умират и полудява. По-късно разбира, че мъжът ѝ и изневерява, пробожда любовницата му в лицето, без да се замисли. След като съпругът ѝ умира, тя не го погребва, а спи до трупа му всяка вечер. Става известна като Лудата Хуана.

4. Лудвиг II

По-скоро мечтател, отколкото луд, но тогава какво са разбирали хората... Не е бил женен, но е имал роднини, женени помежду си. Хората го смятат за луд, защото се увличал по изкуството - архитектурата, музиката и живописта. Макар да става крал, той не се интересува от държавността, а посвещава времето си в строеж на замъци по подобие на онези, за които четял в приказките.

5. Мария I де Браганса

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!
Снимка: bg.wikipedia.org

Лудата Мария или първата кралица на Португалия. Омъжва се за чичо си. Малко по-късно се установява, че страда от психическо разстройство. Има лекар, който я лекува, но след време се отказва от длъжността си.

6. Крал Джордж III

Потомък на кръвосмешение в Хановерската династия. Наричане е Лудия крал, заради нестабилното си психическо състояние. Истината е, че е страдал от порфирия – болест, вредяща на психиката му и водеща до халюцинации и силна агресия.

7. Кралица Виктория

Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Има шест дъщери и син, омъжена за принц Алберт – неин първи братовчед. Смята се, че тя поставя началото на болестта хемофилия – състояние, което се изразява в трудно кръвосъсирване. Синът ѝ е бил болен от него, 2 от дъщерите ѝ – носителки. В крайна сметка 5 от децата ѝ умират от заболяването.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати