sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Библията»Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)

Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)

Дървото на Свети Петър (Свято дърво)

Ако не сте запалени по езотериката, е малко вероятно да сте чували за Дървото на Свети Петър. Познато е като Пало Санто, което в превод от испански означава Свято дърво. То има магични свойства, познати от векове на древните жители на Южна Америка- инки, маи, ацтеки и др., които са го използвали с цел духовно пречистване по време на своите ритуали. Особено разпространено е в Перу и Еквадор, откъдето идват и повечето доставки у нас под формата на ароматни пръчици за кадене.

Дървото на Свети Петър прочиства аурата и ни дарява с чиста и позитивна енергия. Можете да се снабдите с него от специализираните магазини, предназначени за продажба на биопродукти. Обикновено 3 пръчици струват около 5 лв., но те могат да бъдат използвани многократно.

За какво би ви послужило Дървото на Свети Петър?

Както казахме, то има магични свойства. Когато запалите пръчица от Свещеното дърво и я оставите да кади, ще усетите, че стресът, който се е натрупал по време на поредния тежък работен ден, ви напуска. Ще възвърнете доброто си настроение, ще кажете сбогом на всичко негативно и отново ще усетите прилив на енергия.

Свято Дърво, Поло Санто

Дървото на Свети Петър се използва и в медицината. Неговият сладникав аромат се бори ефективно срещу главоболие и астма. Има свойствата да засилва имунитета и е много подходящо да бъде запалено след прекарване на грип или настинка. Заради съдържащото се в него вещество, наречено лимонен, се предполага, че то действа добре дори и при лечение на онкологични заболявания.

Можете да носите със себе си пръчица Пало Санто навсякъде с вас и да я палите винаги когато ви предстои изпит, премествате се в нов дом, отивате на почивка или просто желаете да усетите прилив на енергия. Можете дори да си направите чай от Святото дърво, което е практика в цяла Латинска Америка.

Дървото на Свети Петър (Свято дърво)

От дървесината на Святото дърво се изработват и изключително красиви ножове, които заради ценната си дървена дръжка често достигат баснословни цени и рядко можете да си ги закупите за по-малко от 300 лв.

В Перу - държавата, която се явява същинският дом на Пало Санто, от ценната му дървесина се произвеждат и мебели и подове, които в продължение на няколко години продължават да излъчват приятен аромат.

А освен това имат и свойството да отблъскват комари и други летящи "натрапници".

Истинска магия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest