Лемурия - загадки, митове и легенди

Континент Му, Атланти

Науката приема, че началото на човешкия род е поставено в Африка, други изследователи на древността поставят това начало в Близкия изток. Има обаче и друга хипотеза, която е много по-смела и фантастична. Според нея далечното началото на живота на Земята трябва да се търси в района на Тихия океан. Там имало огромен континент, наречен Му, на който процъфтявала цивилизация, твърде различна от нашата и отдалечена на 12 хиляди години.

Континентът Му (Лемурия) и неговите жители - загадъчните лемурийци

В своята книга Изчезналият континент Му английският полковник Чърчуорд, който е най-запаленият изследовател на Лемурия, представя заключенията си, базирани на изследвания на древни индийски текстове, за които се смята, че са останали от лемурийците, както и плочки от камък с текстове, открити в Мексико. Той представя приблизителното местоположение и вид на митичния изчезнал континент.

Му е представлявал суша от три масива, с тесни проливи между тях. Самият континент е кипял от живот и ярки цветове. Населяван е от 64 милиона поданици, живеещи в седем основни градове, с централизирано управление, начело на което стоял върховен жрец и владетел. Той имал титла Ра-Му. Религията на населението била единна, те вярвали в безсмъртието на душата, която след физическия край на тялото се връщала при Източника, от който произхожда, тоест те вярвали в прераждането.

Жителите на континента били много просветени и цивилизовани. Те били отлични строители и архитекти, затова територията се кръстосвала от широки и равни улици, покрити с гладък камък, а сградите и храмовете в градовете поразявали с величествения си вид. Били и умели мореплаватели и корабите им владеели световния океан.

Според някои изследователи на древността лемурийците на вид не приличали на съвременните хора. Те достигали няколко метра височина, притежавали огромна физическа сила, но в процеса на еволюцията си се доближили повече до съвременните хора.

Друго предположение твърди, че Лемурия е била в Индийския океан и е потънала при топенето на ледовете в края на ледниковия период. Смята се за възможно жителите на Лемурия да са притежавали уникални знания за природата, а може би и магически знания. Според някои изследователи при разселването на лемурийците тази част от тях, която е уседнала в земите между Тигър и Ефрат, е създала цивилизацията на шумерите.

Загиването на лемурийската цивилизация

Атланти и Лемурийци

Във времето на най-голям разцвет цивилизацията на Лемурия била сполетяна от неочакван природен катаклизъм. Южните райони на континента били поразени от грандиозни земетресения, изригвания на вулкани, а гигантски вълни заляли бреговете и намиращите се там красиви и богати градове, потънали в океана. От изригналата лава се образували нови планини. Вулканите постепенно се успокоили, земята спряла да се люлее и животът продължил своя ритъм.

След поколения обаче ужасната катастрофа се повторила този път с много по-голяма сила. Този път целият континент бил разтърсен и сякаш се повдигнал от вълните на океана. Градовете рухнали, от земята струяла огнена лава, а огромни вълни заливали сушата. Континентът се раздробил и потънал.

Над водата останали само някои от новите планини, които се били образували след първата природна катастрофа. Тези планини са островите на днешен Южен Пасифик. Незначителна част от населението се спасили и се разселили на различни места по Земята, с което сложили началото на нови цивилизации.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати