sanovnik.bg»Статии»Сънища»Мъжете говорят повече насън от жените

Мъжете говорят повече насън от жените

Нина НордНина Норд
Джедай
788547
Говорене насън

Феноменът на говоренето на сън, или казано на научен език, сомнилоквията, все още не е изучен докрай. Учените твърдят, че този феномен е много по-характерен за мъжете, отколкото за жените.

Навикът да се говори по време насън често е свързана със сомнамбулизъм и това често се предава по наследство. Хората говорят по време на фазата, в която очните им ябълки се мърдат бързо под клепачите, т.е. когато сънуват.

Има обаче и случаи, в които говоренето по време на сън се случва по време на непълно пробуждане от делта-съня. В първия случай речта е съвсем разбираема, човек говори, все едно е буден.

По време на делта съня е характерно безсмисленото мърморене. В някои от случаите заспалият може да отговаря на въпроси. Думите, които изрича, не му причиняват безпокойство.

Хората, които спят в същото помещение обаче, често не могат да спят от факта, че постоянно са принудени да слушат словоизлиянията на човека до себе си. Това състояние няма сериозни медицински последствия.

Спане

Говоренето насън е разпространено разстройство на съня и се среща при половината деца по земята. При възрастните този феномен се наблюдава само в 5 процента от населението. Това е характерно за силно възбудими хора.

Често те говорят, след като са преживели наскоро нещо силно емоционално. Но говоренето насън и сънят са съвсем различни неща. Сънят може да е фантастичен, а говоренето отразява реално преживени от човек събития.

Затова информацията, изпусната насън, се оказва чиста истина. Ако знаете, че говорите насън, а ви е страх, че ще изръсите нещо, което партньорът ви по легло не трябва да знае, трябва предварително да вземете мерки.

Преди да си легнете, трябва да успокоите нервите си. Вземете топла вана или топъл душ. Не гледайте телевизор в леглото. Излезте на чист въздух поне за десетина минути или просто отворете прозореца.

Учените твърдят, че сексът преди сън напълно ви избавя от способността да говорите, докато сте със затворени очи. Говоренето насън е под влияние на нещо преживяно неотдавна. Така че ако се притеснявате за стара тайна, бъдете спокойни, няма да я кажете.

Говоренето насън се засилва при тежък въздух. Затова преди да си легнете, добре проветрете и спете на прохладно. Ако все пак се изпуснете, докато спите, не признавайте, обяснете, че нещо явно сте сънували.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати