Злато и кристали срещу безсъние и депресия

Скъпоценни камъни

Блестящите украшения и благородните метали помагат на организма да е здрав, сочат проучвания на Института за изследване на скъпоценни камъни в САЩ.

Лечебните свойства на камъните са залегнали още в древни индийски вярвания. А експертите от американския институт ги подкрепят със съвременни проучвания.

Ако сте в депресия, идеален лек за нормализиране на състоянието е да подържите златно бижу. Златото успешно стабилизира психиката, а освен това е чудесно профилактично средство срещу заболявания на белите дробове. Достатъчно е да подържите златен пръстен в ръцете си, когато сте нервни, и напрежението ще спадне.

Подобно действие имат и кристалите. Тези камъни с много мощен енергиен заряд. Когато са близо до тялото, кристалите тонизират организма, помагат за по-бързото зарастване на рани и помагат при стомашни болки.

Ако не обичате да се кичите с кристали, можете да се възползвате от целебната им сила, като ги държите под възглавницата си или ги носите в джоб близо до тялото си.

Безсъние

Диамантите пък пазят нервната система. Най-популярният камък в света е много полезен и при безсъние. А ако е съчетан с бели дрехи, диамантът има още по-силно действие. Не е хубаво да се носи диамант, който е с пукнатини, защото тогава има неблагоприятно влияние върху организма.

Рубинът въздейства добре на нервната система, намалява кръвното налягане, бори се със заболявания на костната система и с кожни проблеми.

Тюркоазът е много подходящ за амулет, защото защитава от опасности. Той е полезен за сърцето и се смята, че който го носи, ще е дълголетник.

Ако изпитвате силно влечение към камък, който виждате за първи път, направете всичко възможно да го получите. Това е сигнал на организма ви, че иска помощ точно от този камък, обясняват учените.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати