Значение на сънищата в Хиндуизма

Сънища

Сънищата винаги са били загадка за хората. Защо сънуваме и какво символизират нашите сънища, това са въпроси, които хората си задават още от дълбока древност. Днес науката е достатъчно напреднала, за да може да обясни някои аспекти на този своеобразен паралелен свят, но все още има много от тях, останали без отговор.

Според Хиндуизма сънищата ни са нещо повече от обикновени визуални картини, които подсъзнанието ни "рисува", те са индикация на нашето минало, настояще и бъдеще. Вярва се, че по-голямата част от сънищата ни имат за цел да фокусират вниманието ни към определено съобщение, което е важно за нас.

Но разбира се, за да "разчетем" правилно посланието, ние трябва да успеем точно да разтълкуваме символите. Това би ни помогнало да се предпазим от евентуална беда или да положим повече усилия в постигането на дадена цел. Тук ви предлагаме някои от тези символи заедно с техните значения:

Сънуване

Затъмнение: Надеждите ви ще останат напразни. Не се доверявайте на приятелите си, защото те не са искрени с вас. Пазете се от болести с фатален край.

Земетресение: Бъдете внимателни, това е символът на загубата и разрушението. Това може да се отнася до всяка една сфера на вашия живот - семейство, бизнес, любов, приятелства.

Слон: Това е символът за добро здраве, успех, сила, просперитет, интелигентност. Предстоят ви щастливи дни.

Бродерии и декорации: Не се предоверявайте на близките си хора, твърде е възможно да останете излъгани и разочаровани от тях.

Цветя

Глад: Този символ се тълкува точно обратно на реалното му значение. Ако сънувате, че сте гладни, то тогава ви очакват много материални успехи и щастливи стечения на обстоятелствата.

Пожар или огън: Очаква ви много здраве и голямо щастие, ще се сдобиете с нови верни приятели и поддръжници.

Наводнения: Ако се занимавате с търговия, очакват ви добри дни. Бизнесът процъфтява. За всички останали хора обаче, наводнението е символ за лошо здраве и неблагоприятно стечение на обстоятелствата.

Цветя: Ако сънувате, че берете красиви цветя, това е индикация за настоящ и бъдещ просперитет. Ще бъдете много щастлив във всяка една област от вашия живот.

Жаби: Може би тези животни не са ви особено приятни, но ако ги сънувате, вие сте късметлия. Очаквайте голям успех в съвсем близко бъдеще.

Съпруг

Дух: Това е много лоша поличба. Бъдете готови да преодолявате сериозни трудности.

Девойка: Всички надежди ще се сбъднат. Девойката е символ на успех и благополучие.

Бог: Това е много рядък сън, но случи ли се да видите Бог в съня си, това е знак за изключителен успех и издигане.

Къщата от вашето детство: Очакват ви добри дни, това е символът за пълен просперитет.

Съпруг: Ако сънувате собствения си съпруг, това е знак, че вашите желания ще бъдат изпълнени.

Пътуване: Това показва, че ще ви предстои голяма промяна в условията на живот.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати