Всеки сънува, но забравя 90 процента от сънищата си

Сънуване

Всяко човешко същество сънува (с изключение на случайте на екстремни психологични разстройства), но мъжете и жените имат различни сънища и различни физични реакции.

Мъжете по-често сънуват други мъже, докато жените сънуват както мъже, така и жени. В допълнение, и мъжете и жените изпитват сексуални физични усещания в своите сънища, независимо дали съня е сексуален по природа. Мъжете изпитват ерекции, а жените увеличен приток на кръв във вагината.

Сънища

Хората, които ослепяват след раждането могат да виждат изображения в сънищата си. Хора, които са се родили слепи не виждат изображения, но имат сънища в които еквивалента на изображенията е запълнен с другите сетива, като слух, обоняние, допир и емоция.

Трудно е за виждащ човек да си го представи, но тялото има нужда да спи е толкова силно, че е способно да преодолее почти всички психични ситуации за да се случи. През първите 5 минути от събуждането, половината от съня ви е забравен. На десетата минута вече 90% са си отишли.

Прочутият поет Самюел Тейлър Колеридж се е събудил една сутрин след фантастичен сън (може би е ползвал и опиум). Веднага хванал молив и почнал да описва своята "визия в съня" за да се получи една от най-прочутите в Англия поеми Кубла Кан. На половината писане (на 54-тия ред) той е бил прекъснат. Колеридж се връща към поемата си, но вече не може да си спомни останалата част от съня си. Така поемата никога не е завършена.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати