sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънят разкрива здравословните проблеми

Сънят разкрива здравословните проблеми

Сънят разкрива здравословните проблеми

Още в дълбока древност Аристотел често поставял диогнози за заболявания, съдейки по сънищата на болния. Той е смятал, че нищо в природата не е случайно, а съвременната наука потвърждава част от неговите предположения.

Вече е установено, че още преди едно заболяване да се е проявило, то влияе върху сюжетите на сънищата. Колкото по-активно заболяването се развива, толкова по-често се "появява" насън.

Американски психоаналитици твърдят, че дълго преди проявлението на болестта човек може да сънува, че го боли крак, ръка или сърце. Анализът на сънищата може да определи проблемите, които ни очакват в близко бъдеще, смятат авторите на изследването.

Според наблюденията им, човек сънува обичайните простудни заболявания 1-2 дни предварително, сериозните като гастрит, хипертония, стенокардия, 1-2 месеца по-рано, а съвсем тежките като злокачествени образувания, едва-две години преди те да са се проявили.

Ето и най-типичните сънища:

- Сърце

Затрупани сте с пръст или сте смъртоносно ранени в сърцето.

- Бели дробове

Задъхвате се, застрелват ви на тясно място или стоварват на гърдите ви огромна тежест. Всичко това се съпровожда с усещане за тревога и страх.

- Гръбначен стълб

Влачите непосилни тежести. Имате чувства за парене и други неприятни усещания в гърба.

- Стомах

Присънва ви се отвратителна храна, която по необясними причини трябва да бъде изядена. Преди появата на гастрит може да се сънува развалена риба или месо.

- Грип

Присънват се кавги и скандали или ви измъчват, като вие напразно се опитвате да се освободите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати