sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сън за закъснение предвещава нервен срив

Сън за закъснение предвещава нервен срив

Кошмари

Сънищата не са безполезен преглед на странните фантазии на мозъка ни. Например много сънища за събития, които никога не са ви се случвали, могат да ви помогнат да се справите със ситуации, които възникват в бъдещето.

Подсъзнанието ви ръководи своеобразна психологическа репетиция, при която се разиграват различни сюжети. По някакъв особен начин сънищата са интензивна тренировка за организма, подготовка за опасни ситуации.

Така е замислено от природата още в ранните етапи на формирането на човека. Възможно е сънищата на съвременните хора да са ехо от древни епохи.

Тъга

Всички знаят, че тревожното състояние се засилва вечер и намалява сутрин. Това се случва, защото в някои от сънищата си се освобождавате от излишното напрежение.

Както са казвали древните китайци: „Каквото ти се е насъбрало на сърцето, ще го изкихаш, докато спиш”. Два кошмара са най-разпространени сред хората от различни нации и възраст.

Единият е на тема изпити. Вие сте в училище или в университета и сте преди изпит. Но не можете да намерите правилната стая или пък толкова ви е страх, че не можете да изречете и една дума.

Кошмарът, свързан с изпит, символизира проблем – животът ви хвърля ръкавица, проверява вашата издържливост, а вие не се чувствате подготвени за това.

Тичане

Кошмарът за изпит може да означава и че някой ваш близък отчаяно се нуждае от вашата помощ, но вие не се решавате да му предложите сами да му помогнете.

Ако насън успеете да излезете от ситуацията с изпита, значи и наяве с чест ще излезете от всяка трудна ситуация. Лоша оценка изкарват насън онези, които винаги имат нужда от подкрепата на околните.

Друг често срещан сюжет е закъснението, особено за нещо наистина важно. Обикновено насън хората закъсняват за влак или самолет. Такъв сън може да е знак, че в реалността вие сте прекалени педанти.

Вие планирате всичко до най-малкия детайл и не допускате спонтанност. Мислите, че всичко е под ваш контрол, но нервната ви система протестира, защото не може да е в напрежение ден и нощ.

Такъв сън може и да е предвестник на депресия, свързана с евентуален разрив с партньора. Ако насън тичате с надеждата да не закъснеете и въпреки това закъснявате, това е признак за нервно претоварване, което грози да се превърне в психически срив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати