Сънища за вода

Сънища

Водата играе огромна роля в историята на човечеството. Независимо от това дали става въпрос за дълбоко езеро, за река, която тече с бясна сила, или за огромен океан, водата винаги е била и приятел, и враг.

В сънищата водата е много силен символ, защото често нейната поява съвпада с висшата точка на чувствата. Ако други обекти действат отпускащо, то реката, която тече през поляна, засилва това действие.

Ако някакви символи в съня ви пораждат чувство на страх, бурният океан ще го засили. Водата има символично, първично значение, според което тя или осигурява съществуването на живота или крие тайни и опасности.

Още от древни времена пътешествието по вода е било едно от най-опасните, тъй като морските същества, бурите и други несгоди отнемали живота на много пътешественици.

Значение на сънища

Водата в съня най-често е символ на нов живот, на възстановяване на силите и енергията. Водата в контролирани количества и в управляема обстановка винаги предизвиква това чувство. Тя е ключът към решението на проблемите.

Ако сънувате езеро, което виждате отвсякъде, или пък река, която не е излязла от бреговете си, това е управляема обстановка, в която присъства вода.

Така представена, водата е символ на обновяване. Независимо дали пиете от реката или сте на лодка в езерото, това е знак за предстояща почивка от тежка работа.

Неуправляемата вода поражда чувство на тревога. Бурните реки, безбрежните езера отразяват неконтролирани обстоятелства, в които се намира спящият.

Море

Тихата дълбока вода, която изглежда освежаваща, може също да породи чувство на тревога. Причина за това може да е потенциално чакащата на дъното опасност и неизвестност.

Ако водата излиза от вашия контрол в съня ви, това означава, че имате чувството, че не можете да се справите с прости обстоятелства. Още по-зле е ако изведнъж водата изчезне от реката или езерото.

Ако друг контролира в съня ви движението на водата, това означава, че животът ви се определя от друг човек, който се опитва да ви командва при всяка ситуация.

Вълни насън предвещават значителна крачка напред в работата, която ще ви донесе успех, особено ако вълните са прозрачни и леки. Но ако са бурни, това предвещава, че ще направите сериозна и може би фатална грешка.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
fanka
fanka
06.10.2019 08:27
Сънувах,че внук ми е на брега на морето но във водата и нещо го въвлича навътре. После го върна жив обратно и имаше червен белег на гърдичките към рамото. Какво означава?
0
0
Ameli Savova
Ameli Savova
23.12.2017 21:22
Аз веднъж сънувах как някой ме удави в Черно море, какво означава
0
0
Бетина
Бетина
07.04.2014 20:04
сънувах че ме бутат 3 момичета (знаех че са русалки ама те не влязоха и не се превърнаха )в нещо като езеро но виждах много малка част смисъл само вода паднах там...беше студена водата после после съня ми продължи и всичко беше много интересно :)))
2
0
fififif
fififif
01.11.2013 10:03
сънувах че вълните са оромни
10
0
Wiiiktt0opiiq
Wiiiktt0opiiq
03.07.2011 10:53
Сънувах, че съм много жадна и водата не ми стига. Това си го сънувам редовно.
5
0
Смийгъл
Смийгъл
18.06.2015 13:34
Направи си изследвания за диабет! Неутолимата жажда, дори на сън може да е признак! Както и нощното пиене на вода - да се събуждаш от жажда.
0
0
moni
moni
02.07.2011 18:39
Сънувах, че ходя по водата и не потъвам. Водата беше синя и имаше кораби. После сънувах, че стрижа козината на куче и тя е мека и топла.
7
0