sanovnik.bg»Статии»Сънища»Спането по корем е вредно

Спането по корем е вредно

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Спане по корем

Испански сексопатолози са убедени, че спането по корем води до сексуални проблеми. Когато спи по корем, човек притиска вътрешните си органи, сред които и пикочния мехур.

Това влияе вредно както на мъжкото, така и на женското здраве. Нощният сън по корем е вреден и за гърдите, които се притискат по време на сън и след известно време върху тях се образуват гънки, които е трудно да бъдат премахнати, а кожата се разтяга.

Спането по корем, известно като поза „полет”, е най-рядката, в която спят хората – едва 6, 5 процента от населението на Земята. Хората, които спят по корем, на пръв поглед са общителни и дори малко нахални, но зад привидното спокойствие и увереност се крият нервни натури, които не могат да понасят критика.

Най-популярна за спане е позата „плод” – така спят над 40 процента от хората. Те се свиват на геврече, легнали на една страна, и с ръце обгръщат възглавницата. Според психолозите такива хора се правят на железни, но всъщност са чувствителни и дори плахи.

Позата „морска звезда”, в която човек спи по гръб, с разперени настрани ръце, е характерна за хора, които умеят да изслушват, с лекота завързват нови познанства, но не обичат да са център на вниманието и предпочитат да дават на други възможността да проявят инициатива.

Позата „войник”, в която човек спи по гръб, а ръцете му са изпънати край тялото, е характерна за спокойни и уравновесени личности, които са способни да изискат максимума от себе си.

Спането по корем е вредно

Позата „дръвче” – на една страна, с изпънати надолу ръце, е характерна за хора, които са отстъпчиви. Позата „мечтател” – отново на една страна, но с вдигнати нагоре ръце, е характерна за цинично настроените хора, както и за тези, за които е свойствена подозрителността.

Хората, които спят по корем обаче, могат да се утешат, защото тази поза е полезна за храносмилането. Тези, които спят по гръб, често страдат от безсъние и хъркат.

Ако човек спи с крака, уютно скрити под одеялото, той е консервативен и се съпротивлява на каквито и било промени в живота си. Ако кракът му виси от ръба на леглото, това е човек, който отказва да приеме установените норми.

Слабите характери се познават по това, че краката им са кръстосани по време на сън. Ако единият крак е над другия, но го докосва, човек е склонен към комфорт и се опитва да отговори на изискванията на околните с цел избягване на конфликти.

Ръцете също играят важна роля при характеризирането на човека по позата, в която спи. Ако той се държи за нещо по време на сън, това е зависима натура, несамостоятелна и леко досадна.

За хората, които използват интелектуалните си способности като основно средство за защита, е характерно ръцете да са над главата, докато лежат по гръб, главата им е между дланите, а лактите са настрани. Изпънатите нагоре ръце говорят за слабохарактерност и пасивност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Слависалава
Слависалава
31.08.2014 11:36
Глупости. Хората на които им пада езика назад по време на сън спят по корем за да не се задушават.
5
0
Пехо
Пехо
05.07.2015 20:09
Абсолютно. Позата по гръб трябва да е забанена със закон, тъй като често води до задушаване, хъркане и кошмари. Спете настрани или ако ви е по-удобно по корем.
2
2