Значението на асцендента в хороскопа

Хороскоп

Асцендентът определя поведението на човека, точно така, както и зодиакалният знак, под който е роден. Асцендентът предизвиква реакциите на всеки човек към света.

Асцендентът често се сравнява с маска, която носим, за да прикриваме истинската си същност. Понякога се случва да искаме да имаме едно поведение, а хората да го възприемат по съвсем различен начин от това, което се стремим.

От гледна точка на астрологията в този случай се получава конфликт между Слънцето и асцендента. Това се получава, когато Слънцето и асцендентът са в различни зодиакални знаци.

Понякога асцендентът е в същия зодиакален знак, в който е и Слънцето, и тогава човек не страда от това, че хората не разбират поведението, а понякога дори и това, което иска да им каже.

Асцендентът е знакът, който отразява външните прояви на вашата личност. Това е вашият имидж, онова, което първо виждат във вас хората, и това, което усещат, щом ви видят.

Асцендент

Асцедентът се сравнява с врата, през която човек трябва да премине, за да огледа жилището. Това, което представлява всеки човек, е комбинация от слънчевия ви зодиакален знак и асцендента ви.

Асцендентът е астрологичен знак, който се вдига на източния хоризонт по времето, когато се ражда човек. За да разберете по-ясно това, трябва да си представите Земята като малък кръг, който се намира в центъра на голям кръг.

Този голям кръг е небето. Вие сте върху малкия кръг и гледате към небето по време на раждането си. Ако начертаете мислена линия от източния хоризонт към небето, тази линия ще покаже точното положение на асцендента ви.

Преди началото на ХХ век асцендентът се е смятал за по-важен от слънчевия знак. Затова много астролози смятат, че асцендентът е главен компонент в астрологичната карта на раждането.

Асцедентът влияе сериозно върху начина, по който се държите в обществото. Той е подсъзнателното ви ръководно начало, което може да бъде объркано с интуиция.

Нито един сериозен астролог не може да анализира настоящето и бъдещето ви, ако не е наясно с това какъв е вашият асцендент. Само той може да помогне за създаването на пълната картина на вашата личност.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
МАГИ
МАГИ
02.02.2016 18:18
Искам да кажа като много запален астролог. Че тази статия изобщо не отговаря на истината и ни най малко не трябва да се взема под внимание. Първо - асцендента се проявява в характера чак след първия етап от живота (между 28-34 год. възраст) не съмнено се поудите защо някъде там хората се променят коренно.
Второ - Асцендента отгораря единствено и само за нашата вътрешна и лична индивидуалност. Не как приемат нас в обществото. А как ние приемаме обществото, хората, действията и всичко което ни заобикаля. Пак повтарям, КАК НИЕ ПРИЕМАМЕ всичко което ни заобикаля. Има много световни автори, но книгата на Любомир Червенков например може да помогне чудесно на начинаещи астролози или просто за обща култура по астрология.
8
0
Дени
Дени
08.06.2015 21:46
който се е интересувал, това го знае. но как да разберем кой е асцедента под който сме родени ?
6
1
веско
веско
12.06.2015 08:41
Трябва само да знаеш в колко часа си родена.В "мрежата"има доста сайтове за изчисляване.
3
0