sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»5 негативни ефекта на ретроградния Меркурий

5 негативни ефекта на ретроградния Меркурий

Мариана В.Мариана В.
Джедай
461338
5 негативни ефекта на ретроградния Меркурий

От 10 септември успоредно с пълнолуние в Риби започва и ретроградният Меркурий. Хората от древността с интерес са наблюдавали движението на небесните тела. Те първи са забелязали, че идва един момент, в който планетите като че ли забавят своето естествено движение, спират за миг и дори тръгват наобратно.

Разбира се, планетите не забавят своя ход, нито го обръщат, така изглежда просто от позицията на земния наблюдател. Обратното движение на планетите в зодиака се нарича ретроградно.

Няколко пъти тази година Меркурий ще бъде ретрограден и това ще окаже голямо значение върху живота тук на Земята.

Най-близката до Слънцето планета покровителства комуникациите, затова и когато тя е ретроградна, хората изпитват трудности в общуването, възникват недоразумения, прекъсва се връзката между тях.

Ето какво да не правите, когато Меркурий е в своята ретроградна фаза.

Отложете важните решения

Когато Меркурий е в ретроградната си фаза, избягвайте да вземате важни решения, защото вероятността да сгрешите е много голяма. Не се подписвайте под нищо важно или документи със значителна финансова стойност.

Ако все пак ви се наложи да се подпишете под нещо, то тогава много внимателно четете дребния шрифт и задавайте всички въпроси, които ви хрумват или притесняват.

Не купувайте техника

Eфекти на ретроградния Меркурий

Комуникациите са засегнати, значи не бива да давате страшно много пари за електроника. Колкото и да искате да смените смартфона си, по-добре отложете покупката за след няколко седмици, когато няма да се намираме под влиянието на ретроградни Меркурий.

Техниката, закупена в тези периоди, обикновено много по-често се поврежда, спрямо техниката, която е закупена, в период, в който Меркурий не е в ретроградната си фаза.

Забравете за клюките

Когато Меркурий е ретрограден, едно от нещата, които никога, ама никога, наистина никога не бива да правите, е да се занимавате с клюки. Разбира се, не бива да се клюкарите по принцип, но в този период от годината това е просто задължително.

И ако се питате защо - веднага отговаряме, защото вероятността обектът на клюките да разбере и да ви държи отговорен за думите ви е твърде голяма.

Отложете започването на нови проекти

При ретрограден Меркурий

В период на несигурност винаги е по-добре да изчакате. Ситуацията е такава, че може всеки момент да се обърне, затова препоръчваме да не започвате нови проекти, а да си дадете време да починете и направите равносметка на постигнатото.

Не изпращайте важни съобщения

Когато комуникациите са засегнати, ще няма смисъл да се опитвате да изпращате важни съобщения, защото това може само да влоши ситуацията. Съобщенията ви или ще пристигнат при грешния реципиент или няма да бъдете разбрани правилно. Ако непременно трябва да кажете или придадете нещо на някого, направете го лично, за да минимизирате опасността от скандал, породен от неразбирателство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest