sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Таен град има под Москва

Таен град има под Москва

Таен град има под Москва
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Подземен град на дълбочина 300 метра под правителствените сгради и КГБ, на 10 километра югозапазно от Кремъл, под московското предградие Раменки, съществува комплекс, който е една от най-строго пазените тайни на бившето партийно ръководство на бившия Съветски съюз.

Твърди се, че комплексът е запазен непокътнат и след сгромолясването на съюзите.

Построен е на няколко нива на площ от 500 акра. Този фантастичен подземен свят спокойно може да съперничи на полета на въображението и на най-големите майстори на научнофантастични романи. Проектантите и архитектите, започнали изграждането през 60-те години и завършили го пред 70-те на миналия век, не са подминали и най-малката подробност: достатъчно широки улици, за да могат по тях да се движат леки коли и минибусчета, плувни басейни, кина, магазини, жилищни квартали и огромни складове, в които може да се побере толкова много храна, че да се гарантира изхранването на партийния елит и съответните семейства, не по-малко от 30 хиляди души, за цели 30 години.

Достатъчно дълго време, за да могат да се разпръснат и най-тежките последици от радиацията от ядрена война горе на земята. Подземният град е бил замислен, проектиран и построен като сигурно и надеждно убежище за комунистическите власти при евентуална ядрена война.

Според специалистите той очевидно е много по-модерен от подземния бункер в Западна Вирджиния, САЩ, в който депутатите от Конгреса биха могли да намерят противоатомна защита, както и от бункера в планитите на Виржиния, предназначен за американския президент в случай на ядрена война.

"Всичко там долу е една сложна мрежа от тайни тунели и асансьорни шахти, известна под кодовото име "Метро 2". Тя свързва долния с горния етаж", описва подземния град бивш служител на КГБ.

Някои от тунелите са били прокарани още по време на царуването на Иван Грозни, който държал неговата лична полиция да има таен достъп до двореца му направо от щаба си.

Монаси от манастирите, изникнали по периферията на Москва пред ХV век, също са прокопавали подземни проходи, за да могат обитателите им да се укриват от вражески обсади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ванеса
Ванеса
26.06.2014 21:20
Имаше драги и град който се беше отразил и в езерото китеж но нямаше град наоколо търсете в гугъл призрачен град изплува в светлояр
1
0