sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества»Тайното общество Туле

Тайното общество Туле

Тайното общество Туле
Снимка: thulesociety.nfshost.com
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Една от най-потайните организации, съществували в човешката история, е тайното общество Туле. Дейността му е обвита в мистерии, възбуждащи съзнанията на почитателите на конспирациите до ден-днешен.

Интересното в това общество е, че неговите учения и доктрини са включени в самата същност на нацизма, а историческият факт също гласи, че дори самият Адолф Хитлер, въпреки че никога не е бил директен член, в много отношения е подкрепял работата на това мистичното общество.

Според някои източници Туле е основан от немския окултист Рудолф фон Себотендорф на 17 август 1918 г. като клон на тайнственото общество Германенорден или на Ордена на тевтонските рицари, основан през 1912 г. Други предполагат, че обществото е основано от Феликс Нидер като крайна националистическа група през 1910 г.

Въпреки че няма ясни доказателства, много учени смятат, че дейността на Туле е оказала огромно влияние, за добро или за лошо, върху развитието на човешката цивилизация през ХХ век.

Така например членът на тайната организация Фридрих Крон предлага на Хитлер през 1920 г. да използва за отличителен знак свастиката. Диктаторът я поставя в бял кръг на червен фон, за да се конкурира с червения флаг на Комунистическата партия със сърп и чук. Така че един от най-древните символи за щастие и благоденствие се превръща в един от най-силните и ярки символи на двадесети век, станал синоним на разруха и нещастие.

Обществото Туле се опитвало да впрегне съвременните постижения на науката в окултизма. Основната му цел била постигането на върховенството на арийската раса и господство над целия свят.

Тайното общество Туле

Именно поради това идва и мнението, че членовете му са виновни за главоломното издигане на Хитлер и избухналата впоследствие световна война, отнела милиони животи. Овладявайки ресурсите на мощна Германия, тулистите искали да покорят изпървом Европа, а после и останалата част от света.

Освен с политика и стратегия, многобройните учени, членуващи в организацията, се опитвали да впрегнат окултното по начин, който ще осигури победа на германската армия. За целта те усилено проучвали всички митове на древните народи, свързани с придобиването на сила, събирали многобройни артефакти, с които вярвали, че ще постигнат победа.

Най-страховитите слухове, свързани с обществото Туле, били, че при практикуването на древните ритуали тулистите правели кървави човешки жертвоприношения и зловещи опити с деца, пред които и дейността на прочутия доктор Менгеле бледнеели.

Според общоприетото мнение обществото Туле престанало да съществува с края на Втората световна война. Въпреки това мнозина вярвата, че част от последователите му се спасили от чистките на съюзниците и практикуват зловещите си ритуали и до днес, в очакване да оглваят отново някоя мощна държава, за да започнат поредната война за световно господство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest