Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти»7 научни доказателства, че Земята не е плоска

7 научни доказателства, че Земята не е плоска

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
6 от 7 Снимки

6. Погледнете компаса


Планетата ни има магнитни полета, които се задействат от ядрото на планетата ни. Ако Земята бе плоска, не би трябвало да има ядро. Вместо това щеше да има слой от течен метал, който прави използването на компас ненужно.

През последната година все по-силно се разпространява конспиративната теория, че Земята е плоска и НАСА са ни излъгали, но според учените и сами може да проверите и да разберете, че планетата ни е кръгла.

По-точно има крушовидна форма и се върти около Слънцето заедно с останалите небесни обекти от Слънчевата система. Античното вярване, че Земята е статична, а небесните тела се въртят около нея отдавна бе разбито.

Но ако снимките на НАСА не са достатъчно доказателство за вас, в галерията ни може да прочетете 7-те доказателства, които може да проверите сами и които доказват, че Земята не е плоска.

Някои от тези доказателства са разглеждани още от учените през Ренесанса, а други са открити при откриването на Новия свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тодоров Г. Иван
по големи простотии не бях чел, уж слънцето не се върти а. пък се въртяло , и защо теглото ще е различно, пълни глупусти без никакви научни доказателства, а за времето ако земята се върти около оста си за 24 часа денят и ноща ще са равни ,по 12 часа, и защо през май юни се вижда венера при положение, че тя е между земята и слънцето и през ноща не би трчбвало да се вижда защото не сме от страната на слънцето и т н
0
0