sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Празници»Днес трябва да почерпят всички с името Орлин

Днес трябва да почерпят всички с името Орлин

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983495
Днес трябва да почерпят всички с името Орлин
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Днес имен ден празнува едно от най-силните имена. Това е Орлин. Името идва от орел и е символ за дълголетие, прозорливост, сила и мощ. На днешния ден църквата почита паметта и на св. ап. Акила.

Свети апостол Акила е един от седемдесетте апостоли, ученик на свети апостол Павел. Акила бил понтийски евреин и преди да се посвети на християнската вяра, живее с жена си Прискила в Италия. Когато император Клавдий гони евреите от Рим, семейството се мести в Коринт.

В Коринт Акила се прехранва с занаята си – той прави палатки. Когато свети апостол Павел пристигнал от Атина в Коринт, той се настанява именно в дома на Акила. Двамата работели съвместно.

Орел - Орлин

Семейството помага на светеца в разпространението на словото Божие. Това става причина да бъдат подложени на различни гонения. Скоро това наложило Акила и жена му да последват апостол Павел в Ефес.

В много от посланията си апостол Павел говори за своите сподвижници. След смъртта на Клавдий Акила и жена му се връщат в Рим. Мъжът изнасял проповедите си в много страни и се предполага, че приел мъченическа смърт от езичници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest