sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества»Истинските тайни общества

Истинските тайни общества

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k476
1 от 5 Снимки

Групата на телешките глави


Обществото е създадено от опонентите на крал Чарлз I на Англия. Членовете му са празнували екзекутирането му на 30.01.1649 година. Следващите години всяка среща се осъществявала именно на този ден. В него те организирали пиршества в различни домове всяка година, като основната цел била да посрамят живота на краля.

Те използвали черепи на телета, от които пиели вино. Те вдигали пълни наздравици в чест на смъртта на краля. Животинските глави символизирали предишната диктатура на Англия. Обществото се разпада през 1735 година, когато група хора нахлува по време на пира им и го разваля.
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Масони, Илюминати, Билдерберги, Череп и кости – всички сме чували за тези организации. Популярността им е толкова голяма, че вече не попадат в графата тайни.

Т.нар. тайни общества влизат в редица конспиративни теории. Ритуалите, инициативите и членовете им дори участват в обществения живот. Те влияят на глобалната икономика по начини, по които обикновените хора дори не подозират.

Някои предполагат, че масово популярните организации са само параван за много по-тайни и могъщи. Целите и мотивите им са ясни само на членовете им. Те имат огромна вина за редица исторически събития, а ние дори не подозираме.

Предполага се, че могат да решат и във всеки един момент да променят хода на събитията в световен мащаб. Вижте в горната галерия едни от най-тайните организации и оскъдната информация, с която разполагаме за тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest