sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Сапфирът гони мързела и засилва харизмата

Сапфирът гони мързела и засилва харизмата

Нина НордНина Норд
Джедай
788554
Сапфирът гони мързела и засилва харизмата
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Сапфирът е минерал, който на практика е синя разновидност на корунда. В превод от гръцки той означава именно „син”. Скъпоценният камък по твърдост отстъпва само на диаманта.

Но освен син сапфирът също така може да е лилав, жърт, зелен, розов и дори бял.

В древността сапфирът е символизирал скромност, целомъдрие, добродетел и безкористност.

Този камък символизира женското постоянство и в Европа години наред е бил известен като камъкът на монахините. В народната медицина сапфирът се ползва за борба с много болести.

Сапфир

Смята се, че той е ценен при борба с болести на бъбреците и на пикочния мехур. Според знахарите сапфирът помага при лечението на типично женски болести, а също така при сърдечни заболявания и при сериозни рани.

Смята се, че този камък помага на организма да оздравее по-бързо. Затова за профилактика на различни заболявания и за лечение на вече възникнали трябва постоянно да се носи пръстен със сапфир.

Амулети със сапфир помагат на брака ви да продължи по-дълго и гони далече вероятността за изневяра. Като талисман сапфирът помага за ясното мислене и е ценен за хора, чиято работа е свързана с интелектуален труд.

Сапфирът помага да се отървем от мързела, тъй като зарежда организма с енергия за много работа и творчески успехи. Хората без воля и инициатива не трябва да носят сапфир, тъй като той ще усили в тях тези лоши качества.

Най-подходящ е сапфирът за хората, родени под знака на Стрелеца. Мъжът Стрелец ще получи увереност в собствените си сили благодарение на пръстен със сапфир, а жената Стрелец ще засили своята харизматичност, ако носи на врата си колие със сапфир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
алабала
алабала
10.04.2013 15:15
Е леко си противоречите - хехехе

Ем помага да се отървем от мързела -обаче пък ако немате воля и инициатива- тоест ако ви мързи- ще ги усили

Я се уточнете - гони ли мързела или го засилва.... хехехе
Така или иначе това нема как да се докаже научно- нито е такъв тип информация, но поне кат представяте некви твърдения се придържайте да не са противоречиви- ами малко по-убедителни.
0
0