sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Повечето призраци са били мъже приживе!

Повечето призраци са били мъже приживе!

Призраци
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Проучване на паранормалното, което е направено от уважавания професор по парапсихология в Държавния университет на Рейкявик, Исландия – д-р Ерлендър Харалдсън, твърди, че в голямата си част призраците са били мъже приживе, които са загинали в следствие на насилствена смърт.

Необичайната си теория ученият е изградил след срещи и разговори с повече от триста и петдесет свидетели на проявленията на паранормалното по територията на цяла Европа. Харалдсън дори е бил обвинен в сексизъм заради твърдението си, че от отвъдното се появяват предимно мъже.

Професорът обаче е опонирал, че призраци от женски пол се появявали само пред родини или близки като вид предупреждения, което ученият отдава по-скоро на дълбока и свръхестествена интуиция, отколкото на зов от отвъдното.

Страшните истории, които сме чували, тези, които действително ни карат да се страхуваме от духове, се отнасят за зловещите мъжки призраци, които и до ден днешен бродят по напоената с кръв земя на Европа, казва професорът.

По време на изследването му, което започва в началото на 80-те години на ХХ век, той е говорил със стотици свидетели на паранормалното и след това издирил причините за смъртта на появилите се привидения.

Необичайно е, че повечето призраци (67 процента) са от мъжки пол. Такава закономерност следва от разказите както на мъже, така и на жени. Това се припокрива с нашето предишно изследване, според което 77 процента от хората от двата пола са видели изключително починали мъже, казва още доктор Харалдсън. В 80 процента била установена личността на тези мъже и причината за тяхната смърт, .

Духове

Теорията на исландския парапсихолог е подкрепена от проучването на доктор Ян Стивънън – психолог от Вирджинския университет, който пряко наблюдавал или говорил с повече свидетели на паранормални проявления. В повече от 70 процента от случаите появилите се призраци били от мъжки пол. В 40 процента от случаите появата била свързана с последвало трагично събитие.

Интересен факт от изследванията на исландския учен също така е, че според него 25 процента от жителите на Западна Европа и 30 процента от Източна Европа са срещали привидения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest