Невероятната история на леденото момиче Джейн
The Unbelievable Story of Jean the Ice Girl
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Невероятната история на леденото момиче Джейн

Невероятната история на леденото момиче Джейн

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k426
Леденото момиче
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Историята изобилства от странни случаи, за които изследователите и до днес не могат да намерят научно обяснение. Хора изпадат в тежки състояния и буквално са на косъм от смъртта, а понякога дори се смятат за мъртви.

В следващия момент те възкръсват, сякаш като по чудо, и дори не личи какъв ужас са преживели. Същевременно обяснение за всичко това просто няма! Такава е и историята с леденото момиче Джейн Хилард, което е открито замръзнало, но въпреки всичко успява да оцелее, предават западни медии.

Всичко започва през далечната 1980 година, когато мъж излиза навън, за да изведе кучето си за обичайната му сутрешна разходка. Зима е и утрото е изключително студено. Мъжът успява да измине едва няколко метра, когато с ужас съзрява пред себе си вкочаненото туловище на девойка.

Въпреки зловещата изненада той запазва самообладание и бърза да сигнализира за случилото се в болница. Момичето изглежда напълно безжизнено, но малко преди да бъде окончателно обявено за поредната жертва на бялата смърт, се случва медицинско чудо.

След усилията на медиците и процедурите, които предприели да затоплят вкочаненото тяло, пациентката най-неочаквано отваря очи и дори проговаря. Джейн казва, че е жадна и моли да получи вода.

Още по-изненадващото в случая е, че по нея няма никакви следи от измръзването и се чувства отлично. По тази причина е изписана от здравното заведение много скоро след постъпването си.

Джейн Хилард

Лекарите и до днес опитват да намерят научни доказателства, с които да обяснят как тя е успяла да оцелее при тези обстоятелства и то без каквито и да е поражения след това, но доводите им остават спорни. Самата Джейн обаче отдавна е приела, че е била сполетяна от чудо.

Тя разказва, че през фаталния ден автомобилът ѝ отказал по време на път. Тогава младата жена излязла от колата и се опитала да потърси помощ. Заради зверския студ обаче тялото ѝ се обездвижило скоро. Тогава изпаднала в безсъзнание и буквално се превърнала в ледена статуя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest